3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Tıkanan şah damarı ameliyatsız açıldı

DEVLET HASTANELERİNDE BİR İLK

Bir hastanın tıkanan şah damarı, Türkiye'de ilk defa Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nde ameliyatsız olarak açıldı.

3 aydır şah damarı rahatsızlığı çeken 71 yaşındaki Ekrem Bayram, Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ne giderek muayene oldu. Yapılan tetkiklerde Bayram'ın sol şah damarının tıkalı olduğunu tespit edildi. Bayram'ın tıkanan damarı, Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Girişimsel Radyoloji Servisi'nde yaklaşık 1 saat süren bir işlem sonrası başarıyla açıldı.

Ekrem Bayram'ın beyne kan taşıyan ana damarı olan şahdamarlarındaki tıkanıklığının ilerinde felce yol açtığını belirten Girişimsel Radyoloji Servisi Sorumlu Uzman Dr. Nurullah Doğan, "Damarında ciddi tıkanıklık bulunan hastamızda, kasık atardamarından özel kateterlerle girilerek sol şahdamarı içerisine stent adı verilen özel aletler yerleştirildi. Hasta başarılı geçen işlem sonrası 1 gün hastanede kalarak taburcu edildi. Türkiye'de ve Kütahya'da ilk kez bir devlet hastanesinde yapılan bu işlemde, Uludağ

Üniversitesi'nden gelen bir ekip de bize eşlik etti" dedi.

Ekrem Bayram'a işlem sırasında genel anestezi yerine lokal anestezi verildiğini bildiren Dr. Doğan, kasıktaki 3-4 milimetrelik bir kesiden girilerek yapılan işlem boyunca hastanın uyanık olduğunu ve kendileri ile sohbet ettiğini anlattı. Doğan, Türkiye'de şimdiye kadar sadece üniversite hastanelerinde uygulanan bu yöntem sayesinde, hastaların tedavisi sırasında risk ve hastanede kalış sürelerinin en aza indiğini ifade etti. Doğan, bu yöntemin felcin önlenmesinde etkin bir yol olduğunu sözlerine ekledi.

Ekrem Bayram da kendisini sağlığına kavuşturan Dr. Nurullah Doğan ve ekibine teşekkür etti.

DEVLET HASTANELERİNDE BİR İLK
DEVLET HASTANELERİNDE BİR İLK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 14:24:00
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 15:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?