8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Tıp fakültesinde kadro sevinci

DPÜ TIP FAKÜLTESİNDE KADRO SEVİNCİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof.Dr. Güner Önce, Tıp Fakültesi için YÖK’ten talep ettikleri 5 profesör, 10 doçent ve 35 yardımcı doçent kadrosunun verildiğini bildirdi.

Rektör Güner Önce, yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurulu’ndan talep ettikleri 5 profesör kadrosunun daha önce verildiğini ve ilana çıktığını belirterek, talep edilen 10 doçent ve 35 yardımcı doçent kadrosunun da geldiğini ifade ettti.

Önce, Dumlupınar Üniversitesinin fiziki yapılanma ve öğrenci potansiyeli açısından Türkiye’nin en önde gelen Üniversitelerinden biri olduğunu, Tıp Fakültesini Kütahya’ya kazandırmak için çok büyük çaba gösterdiklerini belirtti.

Tıp Fakültesini açmadan önce alt yapısını hazırladıklarını, üniversite hastanesini kurduklarını anlatan Rektör Önce, rektörlük görevi döneminde Kütahya’ya kazandırmaktan en çok mutluluk duyduğu eserlerin başında Tıp Fakültesi olduğunu, kadroların gelmesinden de hem üniversite hem Kütahyalılar adına çok büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Üniversite açısından olduğu kadar Kütahya ve çevre illere vereceği hizmet açısından da önemli olduğunu vurgulayan Rektör Önce, 5 profesör, 10 doçent ve 35 yardımcı doçentin göreve başlamasıyla birlikte Tıp Fakültesi’nin güçlü bir yapıya kavuşarak Kütahyalılara ve hizmet alan diğer insanlara nitelikli hizmet sunacağını, Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin de daha iyi yetişerek branşlarında aranan kişiler olacağını kaydetti.

Güner Önce, ayrıca yapımı tamamlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin hizmete girmesinin de kadroların gelmesiyle birlikte hız kazanacağını kaydederek, “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bundan sonra daha hızlı gelişecek ve Kütahya’nın sosyo-ekonomik hayatına daha çok katkılar sağlayacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı.

DPÜ TIP FAKÜLTESİNDE KADRO SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 13:34:03
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 13:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?