7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Tıp fakültesinin kadro sorunu çözüldü

MHP KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ ALİM IŞIK:

Tavşanlı'da yeni faaliyete giren bir işyerinin açılışı için gelen MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık Kütahya’da birinci sorunun istihdam olduğunu belirterek bu konuda herkesin üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin dünyayı saran ekonomik kriz dolayısıyla işsizlik ve yoksullukla karşı karşıya olduğunu belirten Milletvekili Alim Işık, "Son dönemde bu sıkıntılar yolsuzluklarla ilgili bazı olumsuzluklarla da birleşince milletimizin derdi daha da büyümüş durumda. ümit ediyoruz hem iktidar hem de muhalefete mensup milletvekilleri bu konuları daha çok tartışarak milletimizin derdine derman olur. Tabiî ki özellikle Kütahya 81 il içerisinde en fazla göç veren iller arasında 2'nci sırada yer alıyor. Milletvekili sayısının 6'dan 5'e düşmesi yanında her yıl yaklaşık 20 bine yakın özellikle genç erkek kardeşimizin ilimizi terk eder duruma gelmesi hepimizi düşündürmektedir. Bu nedenle öncelikle ilimizde istihdamın ele alınması gerekiyor" dedi.

"BİZ MİLLETE GİDİŞ OLAN REFERANDUMU DESTEKLEDİK"

Kamuoyunun gündemine son dönemde taşınan referandum ve anayasa değişikliğini içeren paket ile ilgili de açıklamalar yapan Alim Işık, şunları söyledi:

"Biz millete gidiş olan referandumu destekledik. 120 gün yerine 60 günde referanduma gidilmesinin yolu açılmış oldu. Ancak şu anda tabi milletimizin önüne nasıl bir paket verilecek onu bilmiyoruz. İktidar partisi belki kendi kafasında bazı konuları netleştirmiş olabilir ama meclis gündemine getirmediği için maddelerle ilgili bir şey diyemiyoruz. Şunu söylüyorum 3 yıl öncesinden bu yana özellikle dokunulmazlıkların kaldırılması ve parti kapatmanın zorlaştırılacağı anayasa değişikliklerini sürekli kamuoyu gündemine taşımış bir partiyiz. Bununla beraber milletimizin yararına yapılacak her türlü değişikliklerin arkasında olacağız."

"TIP FAKÜLTESİ'NİN KADRO SURUNUNU ÇÖZDÜM"

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Kütahya'da kurulan Tıp Fakültesine ilişkin yeni gelişmelerin yaşandığını dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Tıp fakültemiz 2007 yılı sonunda kuruldu ve 2008 yılında da iktidarıyla muhalefetiyle bu fakültemizin kadro kanunu çıkardık. Mayıs 2008'den bu yana kadro kanunu çıkmış ve 850 adet kadro fakültemize tahsis edilmiş olmasına rağmen bir türlü YÖK başkanlığı bu kadroların kullanım iznini bu güne kadar vermemişti. En son TBMM kürsüsünden gündem dışı söz alarak yaptığım konuşmada bunun geçmişini özetledim. Dün de YÖK Başkanıyla görüştüm. Ve konuyu detaylı bir şekilde kendisine anlattım. YÖK Başkanında da bu sorunun kısa sürede çözüleceği sözünü aldım."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 12:26:03
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 13:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?