29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Tıp Kongresi başladı

Kütahya’da, İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi tarafından organize edilen 'Tıp Kongresi', Çınar Otel’te başladı. İki ayrı salonunda 7 üniversiteden 18 öğretim üyesi ve 9 uzmanın katılımıyla başlayan oturumlar öncesi açılış töreni yapıldı.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, ilin 12 bin kilometre karelik alanının yüzde 53'ünün ormanlarla kaplı olduğunu ve 7 merkezdeki termal kaynaklarıyla çevresine şifa dağıttığını belirterek, "İlimizin yaylaları da önemli özelliklere sahiptir. Karpuzu çatlatacak kadar soğuk sularının yanında termal kaynakları da barındırır. Murat Dağı yaylası böyle bir özelliğe sahiptir. Kütahya, tarihi değerler bakımından da önemli bir ildir. Osmanlı Devleti'nin kurulduğu mekanlardan biri, Kütahya'dır. Osmanlı'da Söğüt kışlak, Domaniç yaylak. Domaniç, Osmanlı'nın yaz aylarında yaz aylarında yayladığı, hayvanlarını otlattığı, yaşamının büyük bir bölümünü geçirdiği güzel bir ilçedir. Türkiye tarihinin yazıldığı, şanlı zaferimizin geçtiği alan da Kütahya'da, Dumlupınar topraklarında bulunuyor. Hem kuruluşta hem kurtuluşta Kütahya, ülkemizin en önemli ilidir'' diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Kamil Türkmen, gelişen teknolojiyle gelinen noktada insanların tıp bilimine olan ihtiyacının her geçen gün arttığını, bu nedenle bilgilerini tazelemek ve kendilerini geliştirmek zorunda olduklarını bildirdi.

Kütahya Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Şerif Mercan ile Kongre Başkanı Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Can Gönen de yaptıkları konuşmalarda, kongrenin düzenlenmesinde destek veren yönetici ve çalışanlara teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından birinci oturuma geçildi. Kongre, toplam 14 oturum yapılarak yarın sona erecek.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 18:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?