2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

TKİ Müdürü Tavşanlı'ya geliyor

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Seyitömer ve Tunçbilek kömür madenleri, yeraltı ve açık ocakları ile Seyitömer Termik Santrali ve kömür zenginleştirme tesislerine 25 -26 Nisan tarihlerinde basın gezisi düzenleneceği bildirildi.


Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı’nın 25 Nisan - 26 Nisan tarihleri arasında düzenlediği ‘Yeraltı Zenginliklerimiz, Madenlerimiz" adlı basın gezisi çerçevesinde TKİ Genel Müdürü Selahaddin Anaç’ın 26 Nisan Pazar günü saat 11.00’de Tunçbilek’e geleceği kaydedildi. Burada, GLİ Müessese Müdürlüğü yetkilileri Anaç ve beraberindeki heyete Tunçbilek madenlerinin ve mekanize ayak projesinin son durumu hakkında brifing verecek.


Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı’ndan yapılan açıklamada, bu gezi ile yeraltı zenginlikleri ile ülkenin enerji potansiyelinin daha ya-kından tanıtılması ve bilgilendirmelerde bulunulmasının amaçlandığı bildirildi. Açıklamada, şöyle denildi: “Türkiye Kömür İşletmeleri, Seyitömer ve Tunçbilek kömür madenleri, yeraltı ve açık ocakları ile Seyitömer Termik Santrali ve kömür zenginleştirme tesisleri tanıtılacaktır. TKİ. Genel Müdürü Selahaddin Anaç'ın da katılacağı bu ziyarette bilgilendirme amaçlıdır.”


Bu arada Genel Müdür Selahaddin Anaç, geçtiğimiz yıl da ilçeye gelmiş ve Ömerler Yeraltı Mekanizasyon Tevsii Projesi’nin Türkiye’de devlet eliyle yapılan alanındaki tek yatırım olduğunu söylemişti.
 

İha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?