3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

TMO ilçelerde buğday alımı yapsın

Hisarcık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, Kütahya’nın bazı ilçelerinde çiftçilerin buğdayını Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'nın verdiği fiyat ile Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) satarken, TMO’nin alım yapmadığı birçok ilçede zahirecilerin buğdaya çok düşük fiyatlar verdiğini söyledi.

Yusuf Çalışkan, Kütahya’da TMO Ajans Müdürlüğ'ünün alım yerlerde çiftçinin buğdayını 42–50 kuruş arasında satarken, TMO’nun alım yapmadığı diğer ilçelerde zahirecilerin buğdayın kilosunu 35–38 kuruştan aldığını vurgulayarak, “ Zahireciler son günlerde buğday fiyatlarını alabildiğine aşağı çekmeye devam etmektedirler. Bu yüzden çiftçilerimiz mağdur durumdadırlar. Eğer TMO Hisarcık, Emet ve Tavşanlı ilçelerinin birinde, diğer taraftan Gediz, Şaphane, Pazarlar ilçelerinin birisinde 10–15 günlük bölge alım merkezi açacak olursa çiftçilerimiz ürününü gerçek değerden satmış olacak ve çiftçimizin yüzü gülecektir “ dedi.

Çalışkan, “ Bu sorun Kütahya’lı çiftçilerimizin sorunudur. Bu konuya Kütahya Milletvekillerimizin ve ilgili TMO Ajans Müdürlüğünün gerekli hassasiyeti göstererek, bazı ilçelerde buğday alım merkezleri açmalarını bekliyoruz. Alım ve depolama konularında Ziraat Odaları olarak her türlü yardıma hazırız. Bu konu çözülmediği takdirde ilçelerimizde hububat üretimi her geçen yıl azalacaktır. Çünkü üretim maliyetleri sürekli artmaktadır “ diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 16:51:22
Güncelleme :10 Temmuz 2009 Cuma 16:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?