22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

TOKİ 11 cami yapacak

Simav'da, 19 Mayıs'ta meydana gelen 5, 9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Kütahya'nın bazı ilçelerinde, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) 11 cami inşa edilecek.

Simav'da, 19 Mayıs'ta meydana gelen 5, 9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Kütahya'nın bazı ilçelerinde, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) 11 cami inşa edilecek.

Alınan bilgiye göre, TOKİ, Şaphane'de Derbent Mahallesi, Hisarcık'ta Hocalar, Kutlubeyler ve Kutluhallar köyleri, Pazarlar'da Örey köyü, Simav'da Çavdır Mahallesi, Beyce ve Hüsüm köyleri ile Karaarmut mevkisinde birer, Simav'ın Naşa beldesinde iki olmak üzere toplam 11 cami yapacak.

Deprem bölgesine yapılacak camiler, hafif Çelik konstrüksiyondan inşa edilecek. Yüksek mukavemeti, esnekliği ve hafifliği sayesinde depreme dayanıklı olacak camiler, kısa sürede ibadete açılacak.

Cami yapımındaki kubbelerin konstrüksiyonunda ağır Çelik kullanılacak. Sistem yatay stabilizesini sağlamak amacıyla ise hafif çelikten yararlanılacak. Hafif Çelik panolarda bağlantı noktalarında çökertmeler yer alacak. Bu çökertmeler kaplama elemanlarında deformasyon oluşmasını da engelleyecek. Hafif Çelik pano elemanlarında kullanılacak olan kesit, soğukta şekil verilmiş Çelik galvanize sacdan imal edilecek.

Bu arada, Kütahya merkeze bağlı Siner Mahallesi'nde 16 derslikli Kız Meslek Lisesi inşa eden TOKİ, Şaphane ve Hisarcık'ta 8'er derslikli ilköğretim okulu, Pazarlar'da ise 16 derslikli lise ve 200 kişilik pansiyon yapacak
 

AA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2011 Pazartesi 16:07:18
Güncelleme :10 Ekim 2011 Pazartesi 16:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?