3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

TOKİ konutlar hızla yükseliyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve belediyenin işbirliği ile 500 günde tamamlanmak üzere geçtiğimiz yıl mayıs ayında temelleri atılan TOKİ konutlarının yapımı hızla devam ediyor.

Dar ve orta gelirli ailelere yönelik ilçenin Muradınlar Mahallesinde yaptırılan 192 TOKİ konut inşaatının hızla yükselmesi, ev sahibi olma hayali ile yaşayan vatandaşları sevindiriyor.

Konutların yapıldığı alanın Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulunun bulunduğu Simav Kampusu ile dünyaca ünlü Eynal Kaplıcalarına çok yakın olması TOKİ konutlarının cazibesini giderek artırıyor.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, konutların tamamlanmasıyla bölgede yeni ve çağdaş bir Simav'ın kendiliğinden oluşacağını kaydetti.

Vatandaşların evlerine bir an önce kavuşabilmelerini sağlamak amacıyla bölgeyi her gün en az bir kez ziyaret ederek inşaatı üstlenen Öz Fidan firmasının yetkilileriyle sürekli görüştüğünü ve karşılaşılan sorunların aşılması için belediye olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını vurgulayan Karahan, yoğun bir tempo ile sürdürülen çalışmalar sonucu konutların daha erken teslim edileceği yönündeki iyimserliğini taşımaya devam ettiğini bildirdi.

TOKİ konutlarının bulunduğu Muradınlar Mahallesi'nde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Kapalı Spor Salonu inşaatının da hızla sürdüğünün altını çizen Karahan, söz konusu inşaatın tamamlanmasının yanında bölgeye önümüzdeki günlerde Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 500 kişilik öğrenci yurdunun temellerinin atılacak olmasının bölgenin önemini bir kat artıracağını sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 23:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?