29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

TOKİ kuraları çekildi

Kütahya'nın Simav ilçesinde belediye ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle yaptırılacak 192 konutun sahipleri, kura çekilişiyle belirlendi. Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen çekilişlerde, noter gözetiminde 130 metrekarelik dairelerden 32, 85 metrekarelik dairelerden 112, 94 metrekarelik dairelerden de 48 kişi ev sahibi olmaya hak kazandı.


Kura çekilişinden önce vatandaşlara seslenen Simav'ın bağımsız belediye başkanı Rıza Özdemir, Simav'da ne belediyemize ne de hazineye ait toplu konut yapılabilecek bir karış bile arsanın olmaması yüzünden TOKİ konutlarının geciktiğini ve bu yüzden büyük bir üzüntü duyduklarını söyledi. Çağdaş yaşamın ve çağdaş
şehirciliğin en güzel örneklerinin sergileneceği TOKİ konutlarının yapılacağı Muradınlar Mahallesinin hem Üniversiteye hem de dünyaca ünlü Eynal kaplıcalarına olan yakınlığı yüzünden ileriki günlerde ilçenin en gözde yerleşim birimleri arasında yer alacağını vurgulayan Özdemir, "Konutların yapımını üstlenen Öz Fidan İnşaat Firmasının yetkilileriyle görüştüm. TOKİ sözleşme gereği, konutların 550 günde teslimini istemiş. Biz sizlerin bir an önce hayalinizi kurduğunuz konutlarınıza kavuşabilmeniz için belediyemizin iş makinelerini firmanın emrine verdik. Onlarda hafriyat işlerini belirlenen günden çok önce tamamladılar. Şimdi bize konutları 550 gün yerine 400 günde teslim etmeyi taahhüt ediyorlar. Bu sevindirici bir gelişme. Bu gelişmeyi sizlere bildirmek istedim" dedi.


TOKİ konutlarının yapılacağı Muradınlar Mahallesinde içme suyu, yol, ulaşım ve jeotermal enerji ile ısınma gibi konularda hiçbir sıkıntının yaşanmaması için
çalışmalarına bu günlerde başladıklarını ifade eden Özdemir," İçiniz rahat olsun. TOKİ' nin konutları hepinize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Daha sonra alt ve orta gelir gurubu konut sahibi olmak için belediyeye müracaatta bulunan 169 kişi noter huzurunda yaptıkları çekilişlerle hangi gurupta hangi katta ve hangi dairede ev sahibi olacaklarını belirledi. Kalan 23 konut için önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkılacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 18:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?