7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

TOKİ sakinlerinin çöp isyanı

İNSAN SAĞLIĞI BU KADAR UCUZ MU?

Kütahya'da TOKİ sakinlerinin çöplük problemine yıllardır bir türlü çözüm bulunamaması, "İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu?" sualine neden oluyor.

AK Partili Belediye Başkanı Mustafa İça ve Temizlik İşleri Müdürü Nihat Helvacı'ya bir türlü seslerini duyuramadıklarını belirten TOKİ sakinleri, "Evlerimize taşınalı 3 yıl oldu. 3 yıldır sabırla çöpün kaldırılmasını bekliyoruz. Çöplük sağlığımızı tehdit ediyor. İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? Yetkililer bu probleme niçin bir çözüm üretmiyor" şeklinde konuştular.

Çöplüğün kaldırılarak alanın güzel bir görünüme kavuşmasını beklediklerini ifade eden TOKİ sakinleri, "Eski çöplük kapatıldı. 'Artık burası güzelleşecek, pis kokulardan kurtulacağız, köpek ordusu buralardan uzaklaşacak, burası gece gündüz daha güvenli olacak' derken bir de baktık eski çöplük yerine yol güzergahına yeni çöplük inşa edildi. Böyle imara açılan bir yerde bu çöplük olur mu?. Yol güzergahında yer alan bu çöplük değil gece yaya olarak şehre inmeyi ya da gelmeyi gündüz bile güvenli değil. Çünkü yol kenarında onlarca köpek ordusu var. Kimse cesaret edipte o yoldan yaya gidemiyor. Zaten yol güzergahı ışıklandırması da yok. Biz TOKİ sakinlerinin sesini kim duyacak. Belediyeye kaç defa bu durumu aktardık ama bir cevap alamadık. Biz şimdi Belediye Başkanımıza soruyoruz. TOKİ sakinleri bu çöpten, bu çöpün kokusundan ve çöpten beslenen köpek sürülerinden ne zaman kurtulacağız? Ne zaman yol güzergahı ışıklandırması yapılacak?. Eviniz burada olsa, aracınız, taksi paranız yoksa bu güzergahtan gece 23.30'dan sonra geç kalırsanız TOKİ’ye çöpün sürü köpeklerinden nasıl geçip evinize varacaksınız?. Lütfen bu sorunları artık çözün? Bizde şehirde medeniyet içinde yaşamak istiyoruz?" dediler.

İNSAN SAĞLIĞI BU KADAR UCUZ MU?
İNSAN SAĞLIĞI BU KADAR UCUZ MU?
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 11:45:02
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 15:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ADİL TÜTÜNCÜOĞLU IP: 194.27.229.xxx Tarih : 8.01.2010 11:47:44

Umarım tez zamanda, çözüme kavuşur, herkes rahat eder, her gün çöpün yanından geçmek bile psikolojik rahatsızlık veriyor, sözde 2009 yılı kasım sonu itibariyle bitmesi gerekiyordu. Ama hala devam etmesi ve yol kenarına taşması artık çok rahatsız etmeye başladı,  toki yeni etaplarla 2300 konuta tekabül ediyor in köyle birlikte 2600 civarında konutla nüfusu 10 bine çıkacak çöp çok yakın ve yanından geçiliyor, kokusu yellerle taaa tokiye ulaşıyor, burad sağlık problemi, görüntü kirliliği ile bizce büyük sorun, incik suyu demedik, pazar yeri demedik önce çöp ikametgahı değişsin, tez zamanda umarım vekillerimizde bu konuda destek olurlar,