16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Torpil konuşacak mı?

AK PARTİLİ HÜSNÜ ORDU'NUN DA KATILDIĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA TARTIŞMA

Tavşanlı'da GLİ’ye alınacak olan 190 işçi için başvurular devam ederken, yapılan bilgilendirme toplantısında kura ve ilkokul tartışması yaşandı. Tavşanlı başta olmak üzere Kütahya'nın gündemini oluşturan GLİ işçi alımı için Milletvekili Hüsnü Ordu, başkanlığında GLİ Müessese Müdürü Paşa Kaya ve Maden İş Sendikası yöneticilerinden oluşan bir heyet tarafından İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ile köy ve mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GLİ Müessese Müdürü Paşa Kaya, alınacak işçilerin lise ve dengi okul mezunu ve KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gerektiğini söyledi. Müracaatların 26 Ocak'a kadar süreceğini dile getiren Paşa Kaya, katılımcılara müracaat sırasında önemli olan bazı konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Kaya, istimlak ve askerlikte alınan üstün başarı belge sahiplerinin izleyecekleri yol hakkında da açıklama yaptı.

Öte yandan toplantıda Muhtarlar Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu'ya genel itibariyle neden ilkokul mezunlarına hak tanınmadığını sordu. Muhtarlar, Milletvekili Ordu'ya "Zonguldak'ta oluyor da burada niye kura ile alım olmuyor" dediler.

Milletvekili Ordu, "İlköğretim mezunlarına iş imkanı olacak diye ben demedim. Paşa Kaya dedi. Bu konuda yeterli çalışma yapılmadı. İkinci 190 kişinin alımında gerekli çalışmalar yapılarak belki ilkokul mezunlarına da hak tanınabilir" diye konuştu.

Ordu kura ile ilgili sorulara ise "Kura yetkisi bende değil. Zonguldak'taki uygulama farklı" dedi.

Öte yandan muhtarlar Ordu'ya "İş takibi yapılacak mı, torpil konuşacak mı?" diye sordular. Hüsnü Ordu ise, torpil konusunda kulağına söylentiler geldiğini hatta zaman zaman kendi isminin bile kullanıldığını kaydetti.

Bu tür torpil iddilarına prim verilmemesi gerektiğine işaret eden Ordu, "Benim ismimi kullanarak torpil yapabileceğini söyleyen kişilere itibar etmeyin. Bu tür durumlarda bana haber verin" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 15:28:03
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 17:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eyüp bedir IP: 88.226.89.xxx Tarih : 27.01.2011 09:51:26

öyle bir torpil oluyorki bunları vekiller daha iyi bilir eti bor'a işçi alımında neler oldu ise liste kimlerin elinde dolaşmış ise daha sonrakilerdede bu olacak son sıradan birincilikle giriyorlar 85 puan alanı 65 puan alan geçiyor böyle torpil olmazmı