3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Tuğcu Ukrayna'dan döndü

AK PARTİLİ HÜSEYİN TUĞCU İNCELEMELERDE BULUNMAK ÜZERE GİTTİĞİ UKRAYNA'DAN DÖNDÜ

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, resmi ve özel ziyaretlerde bulunmak için gittiği Ukrayna'nın başkenti Kiev ve bu ülkenin eski başkenti olan Kharkov’da incelemelerde bulunarak, Ukrayna Milletvekili Shakhin Omarov ve şehrin yetkilileri ile görüştü.

Milletvekili Omarov’un misafiri olarak Kiev ve Kharkov’da diğer resmi yetkililerle de görüşen Milletvekili Tuğcu, kendisinin Türkiye-Ukrayna Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi olduğunu, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ekonomik ve siyasal ilişkilerden bahsederek, bu ilişkilerin daha da ileri götürülebilmesi için yapılması gerekenleri anlattı.

Milletvekili Omarov da parlamento çalışmalarından bahsederek, Ukrayna’da yaşanan son siyasal olaylara değindi ve yakın zamanda Ukrayna`nın Dnipropetrovsk şehrinde çıkan kumarhane yangınında 9 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında, Ukrayna Parlamentosu (Verhovna Rada)’nun ülkedeki bütün kumarhanelerin kapatılması kararını aldığını belirtti.

Milletvekili Hüseyin Tuğcu da, Ukrayna ile Türkiye’nin ticaret, eğitim ve müteahhitlik işleri başta olmak üzere, birçok alanda işbirliği yapılması gerektiğini, her iki ülkenin AB’ye üye olmak için büyük çaba sarf ettiğini belirterek, her alanda görüş alış verişi ve işbirliğinin önemine değindi.

Tuğcu ayrıca, Kırım Tatar Özerk Cumhuriyeti ve bu cumhuriyetin başkenti Akmescit (Simferepol), Sivastopol, Büyükonlar (Oktabrsky) nedeniyle de Türkiye’nin tarihsel olarak Ukrayna ile yakın ilişkisine değinerek, Ukrayna`nın en büyük parçası ve Türkiye ile kültürel anlamda önemli bir bağı olan Kırım`da Ruslar, Ukraynalılar ve Tatarların barış içinde yaşamalarının önemine değindi. Dr. Tuğcu bölgedeki Kırım ve Ahıska Türkleri için TİKA ve Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi kuruluşların çalışmalarından bahsetti.

Tuğcu, son yıllarda Türkiye ve Ukrayna’nın yüksek öğrenim alanında büyük gelişme gösterdiğini söyleyerek, Ukrayna’da okuyan çok sayıda Türk öğrenci olduğunu, bu bakımdan da iki ülkenin eğitim ve kültürel alanlar da çalışmalar yapmasının gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 16:14:04
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 23:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?