7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Tuğcu'dan tarım müdürüne ziyaret

MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN TUĞCU, KÜTAHYA TARIM İL MÜDÜRÜ BEKİR GENCER'İ ZİYARET ETTİ

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, Kütahya’daki resmi kurumlara ziyaretlerine devam ediyor.

Tuğcu, eşiyle birlikte Tarım İl Müdürü Bekir Gercer'i makamında ziyaret edere, bilgi alış verişinde bulundu.

Ziyartte konuşan Milletvekili Tuğcu, AK Parti iktidarında tarıma büyük önem verildiğini belirterek, "Bizim petrolümüz yok, altın madenlerimiz yok.,, ama belki de bunlardan çok daha önemli, çok daha değerli bereketli topraklarımız var" dedi.

Tarımda başlatılan birçok uygulamanın ilk olma özelliği AK Parti iktidarında yaşandığını belirten Milletvekili Hüseyin Tuğcu, ilk kez mazot desteğinin AK Parti iktidarı döneminde verildiğini, tarım arazilerinin bölünmesinin önüne geçen yasal düzenlemenin yapıldığını ifade ederek, "Tarım sektöründe verimliliğin ve üretimin artırılması, üretici gelirlerinin istikrara kavuşturulması, bu kesime yönelik teşviklerin rasyonel kullanılması temel amacımızdır" şeklinde konuştu.

Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer de, Kütahya’da yapılan ve Milletvekili Tuğcu’nun da katıldığı “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” yarışmasının Kütahya’nın tanıtımı açısından büyük katkı sağladığını söyledi. Ayrıca, Kütahya Tarım İl Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı köylerde “bitki koruma ürünlerinin uygulanması” ile ilgili gece eğitimleri başladığını söyleyerek, bu eğitimlerde zirai ilaçlamalar, yapılan hatalar ve alınacak önlemler konusunda bilgiler verildiğini belirtti.

Gencer, Tuğcu'ya ayrıca 106 firmanın katıldığı, Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (KÜTAF'10) hakkında bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 11:41:02
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 14:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?