30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Tüketiciler Birliği Gencer'i istemiyor

Tüketiciler Birliği Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Nazlı, Tarım İl Müdürü Bekir Gencer'in vazifesini yapmadığını iddia ederek, kendisinin görevden alınmasını istedi.


Nazlı, Ramazan Bayramı öncesi gıda üreticilerine yönelik yeterli derecede denetim yaptırmadığını ileri sürdüğü Tarım İl Müdürü Bekir Gencer'in, görevden alınması için bakanlığı resmi bir yazı gönderdi.


Gencer'e bilhassa gıda satışı yapan esnafın denetlenmesi için ikazda bulunduğunu belirten Nazlı, "Ben bayram öncesi kentin 5 büyük marketini gezdiğimde denetimlerinin yapılmadığını gördüm. Bunun üzerine Tarım İl Müdürlüğü'ne gıda satışı yapan esnafa yönelik denetimlerin yapılması yönünde çağrıda bulundum. Tarım İl Müdürlüğü bayram öncesi 119 işyerinin denetimden geçirildiğini açıkladı. Açıklamadan sonra ben tekrar 5 büyük markete gittiğimde, buralarda tarihi geçmiş çok sayıda gıda maddesi ile karşılaştım. Tarihi geçen gıda maddelerinden birer tane satın alanarak, denetimin yapılmadığını belgeledim. O zaman Tarım İl Müdürlüğü ya hiç denetim yapmıyor, yada bu marketlere uğramıyor. Ve ya kağıt üzerinde denetim yapılmış gibi gösteriyor. Kaldı ki, bu marketler kentin en yoğun alış verişinin yapıldığı işyerleridir.Bu gelişmeler üzerine Tarım İl Müdürü Bekir Gencer'in derhal görevinden istifa etmesini istemiştim. Aradan günler geçmesine rağmen Gencer görevinden istifa etmedi. Bende Gencer'in görevinden alınması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na resmi bir yazı yazdım. Yazıyla birlikte günü geçmiş gıdaların nasıl satıldığını gösteren belgelerine yazının ekine iliştirdim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 14:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?