2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Tunçbilek öğrencileri DPÜ'yü gezdi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Tunçbilek Beldesi Lisesi'nin son sınıf öğrencileri, öğretmenleri Çoşun Erdağ, Elif Aysun Duygun ve İdris Gürdal ile birlikte, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Merkez Kampusu ile fakülte ve birimlerini gezdiler.

Tunçbilek Lisesi öğretmenlerinden Çoşkun Erdağ, üniversiteye ziyaretlerinin amacını, son sınıf olan ve üniversiteye hazırlanan öğrencileri üniversite ortamıyla buluşturarak onları motive etmek ve Dumlupınar Üniversitesi’nin öğrencilere ayrıntılı bir şekilde tanıtmak olduğunu söyledi.

Basın ve Halkla İlişkiler birim görevlisinin rehberliğinde Merkez Kampus alanı ile Fakülteleri gezen öğrenciler, üniversite ile ilgili duygularını, “Çok güzel, çok hoş, tek kelimeyle mükemmel” sözleriyle dile getirdiler. Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İİBF ile fakültelerin laboratuarları ve Merkez Kütüphaneyi gezerek görevlilerden bilgi alan öğrenciler, üniversiteye hayran kaldılar.

İİBF anfilerine gören öğrenciler, burada sıralara oturarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sergilenen resim sergisini ve atölyeleri de ziyaret eden Tunçbilek Lisesi öğrencilerine, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Mahmut Ayhan tarafından güzel sanatlara öğrencilerin alınması ve güzel sanatlar bölümleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.

Tunçbilek Lisesi öğrencileri, Güzel Sanatlar Fakültesi arkasında kurulu olan teleskop ile hem Kütahya’yı hem de üniversiteyi seyrettiler. En son Bedesten’i ziyaret eden Tunçbilek Lisesi öğrencileri, “Düşündüğümüzden çok güzel, çok hoş, tek kelimeyle mükemmel bir üniversiteymiş. Üniversiteyi çok beğendik. Dumlupınar Üniversitesi’nden güzel duygularla ayrılıyoruz” dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 12:55:37
Güncelleme :18 Nisan 2009 Cumartesi 13:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?