30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Tunçbilek yolunda çalışmalar başladı

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, Tavşanlı-Tunçbilek arası 8 bin 100 metre uzunluğundaki yolun tamamlanması için yapılan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini açıklayarak hedeflerinin 2009 yılında yolun tamamen hizmete açılması olduğunu bildirdi.


Milletvekili Hüsnü Ordu, Tavşanlı Tunçbilek arası 8 bin 100 metre uzunluğundaki yolun önceki yıllarda 3 bin 350 metresinin bölünmüş yol olarak tamamlandığını hatırlatarak, geri kalan 4 bin 750 metrenin de 2 bin metresinin 2008 yılında tamamlanması için ihale çalışmalarının sonuçlandırılıp Karayolları Genel Müdürlüğünün yol üzerinde çalışmalara başladığını söyledi.


Hüsnü Ordu, ihale bünyesinde 140 bin metreküp toprak işi, bin 650 metre içme suyu deplasmanı, 16 bin 800 ton alt temel, 400 metre yüzeysel su drenajı için beton hendek ve önceki yıllardan eksik kalan 2 adet kutu menfez yapılacağını kaydetti. Ordu, yapılacak bu çalışmalar için ayrılan ödeneğin 1,5 milyon YTL olduğunu, 2 kilometrelik bu kesimin ihalesinin Ağustos ayının 2. haftasında yapılacağını, bildirdi. Ordu 2009 yılında da bu yolun tamamının bitmiş olacağını vurguladı.


Milletvekili Hüsnü Ordu Tunçbilek yoluyla birlikte Tavşanlı-Harmancık, Harmancık-Dursunbey arasındaki yol yapım çalışmalarına da değinerek, "Harmancık ile ilçemiz arasında yapılan yol trafiğe açıldı. Bu yol bize yeterli değil. Duble yol hattı çalışmasının da projelendirilmesi tamamlandı. Burada önemli olan Harmancık - Dursunbey arasındaki yol çalışmasıdır. Bununla ilgili de çok ciddi bir ödenek ayrıldı. Hedefimiz bu yolun 30 kilometre bölümünün 2009 yılında hizmete açılmasıdır'' ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 13:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?