2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Tunçbilek'te siyaset kızıştı

AK Parti Tunçbilek Belde Başkanı Halil Duyum, Demokrat Partili Mutahhar Temel başkanlığındaki belediyenin sadece yandaşlarına faydası olduğunu iddia ederek, “Dağıttığı broşüründe Peygamber Efendimiz’den (SAV) (Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olandır) hadisine ye vermiştir. Fakat bu malum kişilerin insanlara değil de sadece kendi yandaşlarına faydası olmuştur. Hiç ihtiyacı olmadığı halde Almanya'dan emekli, GLİ ve EÜAŞ' emeklisi ile ihtiyaç sahibi olmayan kimselere yardım yapılmıştır" dedi.

Duyum Belediye'den borçlarına ilişkin bilgi edinme isteğine karşı kendisini tatmin edici bir bilgilendirmede bulunulmadığını dile getirerek, "Belediye'nin SSK'ya 524 bin TL (1 Mart 2008 tarihi itibariyle), Maliye'ye 12 bin 243 TL (3 Şubat 2009 tarihi itibariyle), mazot olarak 400 bin TL, erzak olarak 7 bin TL ve GLİ'ye kaybedilen dava sonucunda gecikme faizi hariç 600 bin TL borcu olduğunu öğrendim" şeklinde konuştu.

Mutahhar Temel'in broşüründe Milletvekili Hüsnü Ordu'nun söz verip de 2 bin 500 kişinin işe alınmadığı yönünde asılsız iddiaların ortaya atıldığını söyleyen Halil Duyum, "Tunçbilek'te yer altı, açık ocak dekapaj ve kamu dahil olmak üzere toplam 2 bin 300 vatandaşımız iş sahibi olmuştur. Arzu eden olursa, iş sahibi olan tüm işçilerin isimlerinin bulunduğu belgeleri sunmaya hazırım" dedi.

Duyum "Tavşanlı'ya kurulacak olan çimento fabrikası ile ilgili AK Parti Hükümeti ve Belediye ile bir ilişkisinin olmadığı ve buranın özel olduğu için kendi elemanlarının kendisi alacağını anlatan asılsız bildiriler dağıtılmaktadır. Ancak yine aynı bildiride, kendilerinin de bazı özel firmalarla irtibat halinde oldukları ve seçimden sonra beldeye gelecek yatırımlarla 200 kişinin iş sahibi yapılacağı söyleniyor. Çimento fabrikasına özel diye işçilerini kendi alır diyen bir zihniyet, kendisinin getireceği özel şirketlere nasıl eleman alacak. Yani söylenen sözler birbiriyle bağdaşmıyor ve aldatmaca cümlelerden oluşuyor.

Temel'in Tunçbilek Beldesi'ne İnegöl'den yatırımcıların getirileceğini belirtir açıklama yaptığını ancak bu konuda sözünde durmadığını ileri süren Duyum, "Herkesi bir defa kandırabilirsin. Bir kişiyi her zaman kandırabilirsin. Ama herkesi her zaman kandıramazsın" ifadelerini kullandı.

Duyum, "Bazı yayın organlarında Tunçbilek Hoca'dan Yana diye kamuoyunu etkileme amaçlı haber yaptıklarını görüyoruz" diyerek, halkın özgür iradesine ipotek koyulamayacağını bu şekilde bir sonuç alınamayacağını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 16:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?