29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Tüp değiştirmek kabusları oldu

Tavşanlı Yeni Mahalle’de Kurban Bayramı’nın üçüncü günü meydana gelen şofben faciası mahalle halkını derinden etkiledi.

Büyük tedirginlik yaşayan Yeni Mahalle Şehit Alparslan Caddesi sakinleri evlerinde bulunan mutfak tüplerini bile değiştirmekten korkuyor.

Patlamada yaralanarak hastaneye kaldırılan Adem Şener (39) ile Fatma Şener (35) için büyük üzüntü ve endişe yaşayan mahalle sakinleri, “Hastaneye gidiyoruz, ancak doktorlar enfeksiyon kapma riski taşıdığı gerekçesiyle komşularımız ile bizleri görüştürmüyorlar. Doktorlardan aldığımız bilgilere göre durum ciddiyetini koruyor. Bu acı olay hafızalarımızdan hiçbir zaman silinmeyecek. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Şükür ki, hayattalar” dediler.

Adem ve Fatma Şener çiftinin çocukları Sefa, Enes, Hasan Can ve Merve’nin bu büyük faciadan yara almadan kurtulmalarının sevindirici tek yanı olduğunu kaydeden mahalle sakinleri, “İnşallah komşularımız iyileşip eski sağlıklarına kavuşurlar. Yine çocuklarının başına dönerler” diye konuştular.

Olay gününden bu yana mutfak tüplerini bile yakarken büyük tedirginlik yaşadıklarını vurgulayan mahalle sakinleri, “Her ocak yakışımızda komşumuzun dağılan evi aklımıza geliyor. Yoldan geçerken duvarları parçalanan eve bakamıyoruz. Çok ürkütücü bir durum” ifadelerini kullandılar.

Diğer taraftan Cumhuriyet Savcılığı olay günü başlatmış olduğu soruşturmayı tüm hızıyla sürdürülüyor. Olay yeri inceleme ekipleri patlama sonrası dağılan eve girerek delil tespitinde bulunup evdeki bütün büyük ve küçük tüpleri topladı. Ekipler bu topladıkları tüplerin imalatında hata olup olmadığını anlamak için inceleme başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 14:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?