29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Turizm Haftası etkinlikleri

Kütahya’da Turizm Haftası etkinlikleri düzenlenen bir törenle başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez’in, Zafer Meydanı’ndaki Valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. 

Yeldemez, burada yaptığı konuşmada, bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm sektörünün gelir getiren ve isdihdam sağladığını, aynı zamanda tanıtım ve kültürel boyutuyla da ülkelerin ekonomik hayatında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. 

Turizmin dünyada kalıcı dostlukların, sevgi ve barış ortamlarının sağlanmasında önemli katkıda bulunduğunu ifade eden Zülkarni Yeldemez, “Turizm sektörü günümüzde ülke kalkınmasının vazgeçilmez unsurlarından bir ihaline gelmiştir. Ülkemiz doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri, farklı turizm çeşitleri, genç ve dinamik nüfusu, misafirperverliği, kaliteli hizmet anlayışı ile önemli bir potansiyele sahiptir” dedi. 

Kütahya’nın topraklarında birçok medeniyeti barındıran önemli bir tarih ve kültür şehri olduğunu vurgulayan Yeldemez, “Kütahya, çini sanatının ve porselenin başkentidir. Turizm sektörünün kalkınmasında önemli bir yere sahip olan çini sanatının gelişmesine ve tanıtımına önem verilmelidir” diye konuştu. 

Yeldemez’in konuşmasının ardından Kütahya Endüstri Meslek Lisesi halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Törene, Vali Yardımcısı Ömer Eru, İl Milli Eğitim Müdürü Halis Demir, AK Parti İl Başkanı Şükrü Nazlı ile daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 13:35:46
Güncelleme :16 Nisan 2008 Çarşamba 16:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?