29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Türkiye çok önemli sınavdan geçti'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konsey Başkanı ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odaası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkında verdiği kararı değerlendirdi.


Türkiye'nin önemli sınavdan geçtiğini belirten Nafi Güral, "Türkiye, dün nefesini tuttu Anayasa Mahkemesi'nin kararı bekledi. Karar bizim beklediğimizden daha erken verildi. İyi ki de erken verildi. Türkiye çok önemli bir sınavdan geçti. Burada hem yargı, hem demokrasi hem de Türk toplumu sınavı başarıyla geçmiştir. Gönlümüz arzu ediyor ki bundan sonra böyle sıkıntılar yaşanmaz. Konunun sonuçlarına girmek istemiyorum. Ancak, bıraktığı tahribatlar konusunda bazı gözlemlerim olacak. Gerek kapatma davası, gerekse ergenekon davası Türkiye ekonmisinin üzerine kabus gibi çöktü.Bu kabusların birisinden kurtulduk. Öyle zannediyorumki belli bir süre sonra da diğerinden kurtulacağız" dedi.


Türkiye'nin yapay gündemlerden kaçınması gerektiğini ifade eden Nafi Güral, "Türkiye kendisini geliştirmek zorunda. Türkiye dünyanın büyük ekonomileri arasına girmek zorunda. Şu anda Türkiye, dünyanın 17. büyük ekomisine sahip. Türkiye 10 yıl içinde dünyanın 10. büyük ekomomisi olmak zorunda. Yapay gündemlerle Türkiye'nin önü tıkanmamalıdır. Eğer Türkiye bunları gerçekleştirirse çok iyi noktalara gelecektir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 15:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nafis belek IP: 88.226.25.xxx Tarih : 9.08.2008 18:16:14

söylediginize sizde inanmıyorsun ama şöyle bir gerçek varki şuan akp taraf olan bircok ları rant sagladıkları için taraf söylem de bulunuyor (1)ret digerleri kapanmasına yonelik halböyleyken yargı sınıfta kaldı diye bilirmiyiz sonunu siz getirin.