29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Türkiye için sağduyu' çağrısı

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KÜTSO), ''Türkiye için sağduyu'' isimli ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. 

KÜTSO Toplantı Salonunda yapılan basın açıklaması, KÜTSO Başkanı Nafi Güral tarafından okundu. Türkiye'nin bugünlerde zor bir demokrasi ve hukuk sınavından geçtiğini belirten Güral, ''Ülkemizin bu kritik dönemden hiçbir yara almadan çıkması hepimizin ortak dileğidir. Türkiye'nin bir an önce uzun dönemli ve tempolu büyümesini sağlayacak, işsizlik başta olmak üzere tüm iktisadi ve sosyal sorunlara odaklanması gerekiyor. Uluslararası finansal krizin dalgalarının hissedilmeye başlandığı bugünlerde iktisadi tedbir yerine hala sağduyu aranıyor olması talihsizliktir. Türkiye Cumhuriyeti, anayasanın başlangıç ilkelerine dayalı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Vazgeçilmez olan bu ilkeler bütünü bizi bir arada tutmaktadır. Bu ilkelerin varlığı dışında her mesele siyasetin konusu olabilir ve özgürce tartışılabilir'' dedi. 

Güral, siyasi partilerin, demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek, ''Siyasi partilerin kolaylıkla kapatılabilmesi, aynı kolaycı yaklaşımla kurum ve bireylerin özgürlüklerin kısıtlanması, demokratik süreç ve kurumların güçlenmesine hizmet etmek yerine zarar vermektedir. Kuvvetler ayrılığı ilkesi demokrasimizin işleyişi için son derece önemlidir. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin kuvvetler arasında uyumu sağlaması, çatışmaya neden olmaması, toplumda yaratılmak istenen kamplaşmayı beslememesi ve kuvvetlerin bağımsızlığını temin etmesi de esastır. Yaklaşık bir yıldır anayasayı ve siyasi partiler kanununu ilgilendiren çeşitli sorunlar etrafında gergin ve çözüm üretmeyen bir süreç içerisinde bulunulmaktadır. Türkiye, kendi meselelerini sindire sindire tartışıp, katılımlı bir süreç içinde tüm kesimlerin mutabakatıyla hazırlanacak bir anayasayı hak etmektedir. Demokrasi, tüm kurum ve kurullarıyla hayata geçirildiğinde, bütün kurumları kısır çekişmelerden uzaklaşarak uyum içinde çalıştığında, ülkemizin aydınlık yarınlara yürüyeceğinden hiç kuşkumuz yoktur'' diye konuştu. 

Basın açıklamasına, Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Altınkaya, Türk-İş adına Eşref Erden, Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kenan Eskiçubuk, Kütahya Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş, Kamu-Sen adına Mehmet Karabekir ve TİSK adına İzzet Özel katıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 13:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?