29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Türkiye okuyor' kampanyası sürüyor

Kütahya'da 'Türkiye okuyor' kampanyası bütün hızıyla sürüyor. Vali Şükrü Kocatepe'nin de katıltığı törenle, 75. Yıl Mahallesi'ndeki Atakant İlköğretim Okulu'nda da kampanyasının startı verildi. 

Kampanya kapsamında okula ilk kitabı imzalayarak bağışlayan Vali Kocatepe, "Okuyan insan bilen insandır, bilen insandan ne ülkesine ne ailesine nede topluma zarar gelir. Okuyan ve bilen insandan sürekli fayda gelmekte ve başka hiçbir beklenti olmamaktadır. Bunu sağlamak ve unutulan okuma alışkanlığını tekrar insanımıza kazandırmak amacıyla başlatılan "Türkiye Okuyor" kampanyasını Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başlatmıştır. İlimiz, ilçelerimiz ve köylerimizde bu konuda çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Şu anda boşa harcanan zamanın değerlendirilmesi ve halkımızın en çok boş vakitlerini geçirdiği yerlere kitaplar koyarak unutulan okuma alışkanlığının tekrar kazandırılması gerekmektedir. Bu kampanyanın bilhassa okullarımızda çok yaygın bir şekilde başarıya ulaşacağına inancımız tam" dedi.

Kampanyaya Belediye Başkanı Mustafa İça, İl Milli Eğitim Müdürü Halis Demir bazı daire müdürleri ve öğrenci veliler katıldı. 

Bu arada, Atakent İlköğretim Okulu bünyesinde oluşturulan 'teknoloji sınıfı' da törenle hizmete sunuldu. Vali Kocatepe, sınfın oluşturulmasında 2 bin YTL destek sağlayan şehit Onbaşı Ali Şahan'ın ailesine, şükran plaketi takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 12:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?