3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Türkiye’yi güzel günler bekliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komusyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 'demokratik açılımı' değerlendirdi.

Türkiye'yi güzel günlerin beklediğini ifade eden Kinay, şöyle konuştu: "Ülkemiz bir süreçten geçiyor. Demokratik açılım bir süreçtir. Birkaç gün içinde sonuca gidilen bir süreç değildir. Uzun zaman sürecek olan bir süreçtir. Güneydoğu'daki anneler, babalar ve kardeşler bize 'artık bu PKK illetinden bizleri kurtarın' diye yalvarıyor.

Binlerce şehit ve birlerce gazi verdiğimiz Güneydoğu sorununda artık şehit vermek istemiyoruz. Annelerimizin ağlamasını istemiyoruz. Türkiye’nin Güneydoğu sorununda maddi kaybı 200 milyar dolardır. Demokratik açılımı istemeyen yurt içinde belirli kesimler olduğu gibi batı ülkeleri de istemiyor. Onlar için terör bir sektör haline geldi. Türkiye kaçakçılık sektörü için bir güzergâh olmuş. Bu kaçakçılığı yapanlarda PKK’yı kullanıyorlar. Avrupa ülkeleri demokrasi ile Türkiye’nin kalkınacağını biliyorlar. Bundan on yıl öncesine kadar tüm komşu ülkeler ile ilişkilerimiz bile yoktu. Şu anda İran, Irak, Suriye, Yunanistan ve Rusya bizlere gıpta ile bakıyorlar. Suriye ile aramızda vize kalktı. Bu ülkeler ile ilişkilerimiz en üst düzeye ulaştı. Türkiye’yi güzel günler bekliyor” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 12:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?