29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

TÜRSAB Başkanı Ulusoy Kütahya'da

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Kütahyalılar'ın tek kabahatı çok mütevazı olmasıdır.

Kütahyalılar mütevazılıktan kurtulmalıdır. Burada yapacak çok işimiz var. Buranın el sanatlarını en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz" dedi. Ulusoy, Kütahya Vali Şükrü Kocatepe ve Belediye Başkanı Mustafa İça'yı ziyaret ederek, kentle ilgili bilgi alış verişinde bulundu.

Ziyarette konuşan Vali Şükrü Kocatepe, “Kütahya Turizmden çok şey bekleyen bir il, siz potansiyelini bizden çok daha iyi biliyorsunuz. Kütahya turizminin gelişmesi için Çavdarhisar ilçesine yaptırmakta olduğunuz otel bittiğinde çok önemli bir ivme kaynağı olacak. O bakımdan, hem termal kaynaklar hem de turizm özellikleriyle, kültür yapısı ve doğasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda Kütahya için çok önemli bir girdi kaynağı olur diye düşünüyor, çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz” diye konuştu.

Çavdarhisar ilçesinde yaptırılan otel ile ilimize el sanatları konusunda incelemeler yapmak için geldiğini ifade eden TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Kütahya bir markadır” dedi.

Kütahya’nın Osmanlıdan, Germiyanoğullarından gelen geleneklerini, mutfağının, kültürünün, insan sevgisinin, Anadolu toprağının en güzel hissedildiği çok önemli kentlerden birisi olduğunu anlatan Ulusoy, “Kütahya bir markadır. Bizler bu markanın devamında elimizden geleni yapacağız. Çavdarhisar’da önemli bir tesisi yaptık. 2009 Nisan ayından önce tesisimizi açmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Çavdarhisar ilçesinin Aizonai, ilk Ticaret Borsası, ilk olimpiyatların orada yapılmasıyla dünyanın en önemli yerlerinden birisi olduğunu vurgulayan Ulusoy, “Kütahya’nın tek kabahatı çok mütevazı olmasıdır, Kütahya’nın mütevazılıktan kurtulması gerekmektedir. Burada yapacak çok işimiz var. Buranın el sanatlarını en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ulusay, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerek, ilgililerden bilgiler aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 19:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halit IP: 85.105.176.xxx Tarih : 5.12.2008 23:34:46

Sn Başaran Ulusoy Kütahya'nın gelişimine katkı yapmaktadır.Çavdarhisar oteli hizmete girdiğinde İzmir'den, Efes ten, Küçük!Efes(AİZANOİ)ye turist gelecektir.El sanatları en iyi şekilde değerlenecektir.Osmanlının moda merkezi Kütahya'dır.Dikiş İĞNESİNİ İlk defa Firigyalılar Kulanmıştır.sonra Azanistler-Aizanoi'liler kullanmışlardır.Aizanoi de Terzilik İyi Kazanan meslek ti.Aizanoi den ham yün yerine Palto ,Ceket gibi hazır giyim Atina'ya vs satılırdı.Kütahya Yöresinde İğne işçiliği Firiğyalılara dayanır.Sn ULUSOY'un İfade ettiği gibi Aizanoi Olimpiyat merkezi idi.Buradaki Spor okulundan Yetişenler Olipiyatlara katılırdı.Aizanoide Yaşam Sınırsız Eğlence,Yarış(Spor-Dans)idi Pagan inancı hakimdi.Kanımı Mazaik Hamam.Mabedin Alt katı Banka-Kiralık kasa idi.Kıymtli mal,belge ve Altın-gümüş burada emanete alınırdı.Mitolojik hikayelerde var.saygılar.