29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Ücretsiz fidan dağıtımı

Kütahya'da, Dünya Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı münasebetiyle, halka 4 bin adet ücretsiz fidan dağıtıldı. 

Etkinlik dolayısıyla Zafer Meydanı'na stant açan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yoldan geçen vatandaşlara birer adet karaçam fidanı hediye etti. 

İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Macit Altuğ, yaptığı açıklamada, "Günümüz nedeniyle müdürlüğümüz bünyesinde yetiştirilen ve bölgeye has olan 4 bin adet karaçam fidanını halkımıza ücretsiz olarak dağıttık. Bu kampanya halkımızın yoğun ilgi göstermesi bizleri çok sevindirdi. Bizim asıl amacımız fidan, ağaç ve orman sevgisini daha geniş halk kitlelerine ulaştırmaktır. Fidan dikimiyle bu sevgiyi pekiştirmek, dikkatleri bu yöne çekerek daha fazla fidan dikilmesini sağlamaktır" dedi. 

Orman Haftası ve Ağaç Bayramı Haftası'nın çeşitli faaliyetlerle Kütahya'da da kutlandığını dile getiren Altuğ, "Her türlü fidan dikiminin tam zamanıdır. Vatandaşlarımıza fidan dağıtarak, mezarlığa, bahçesine veya ormana fidan dikilmesini teşvik edeceğiz. Herkesin dikili bir ağacı olmasını istiyoruz. Her ailenin bir koruluğu, bir parça ormanı olmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Vatandaşlar fidan alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 12:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?