2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Ücretsiz göz taraması

Kütahya'da, Dünya Göz Hastanesi Mobil Göz Kliniği tarafından vatandaşlara ücretsiz göz taraması yapılıyor.

Dünya Göz Hastanesi Mobil Klinik Satış ve Pazarlama Uzmanı Murat Köroğlu, kent merkezi Azeybaycan Parkı içinde 9 Ocak tarihine kadar devam edecek olan ücretsiz göz taramalarında halkın göz sağlığı bilincinin artırılmasını hedeflediklerini bildirdi.
Dünya Göz Hastanesi'nin "Türkiye ile Göz Göze" projesi kapsamında her gün saat 09-17.00 arası verilen sağlık hizmetinde günde ortalama 200 civarında hasta muayene edildiğini belirten Köroğlu, 4 yıldan bu yana ülke genelinde sürdürdükleri çalışmalar sonucu bu güne kadar 55 il ve 162 ilçede 250 bini aşkın vatandaşa ücretsiz olarak göz muayenesi yapıldığını anlattı.


Çalışmalar sırasında Vali Şükrü Kocatepe ve Belediye Başkanı Mustafa İça'dan büyük yakınlık gördüklerini ifade eden Murat Köroğlu, taramalar esnasında Katarak ameliyatı gerektiren hastaları İstanbul Dünya Göz Hastanesi'nde sonradan belirlenecek bir tarihte ameliyata alacaklarını ve ameliyat giderlerinin Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca karşılanacağını bildirdi.


Tam donanımlı Mobil Göz Kliniği'nde göz tansiyonu, göz kırma kusurları, hipermetrop, miyop, astigmat gibi göz kusuru bulunan vatandaşları tespit ettiklerinin altını çizen Köroğlu, hastaları tedavileri hususunda yönlendirdiklerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 12:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cemalettin Koçsak IP: 67.228.25.xxx Tarih : 9.01.2009 14:58:55

Üzülerek söylüyorum ki; işin içinde başka amaçlar ve para var. Kütahya Merkezde vatandaş kapsamlı ve itinalı göz muayenesi yapılacak diye 2 gün soğuk hava koşulunda dışarıda sıra almaya çalışıyor. Sonunda beklediğine pişman oluyor. Çünkü muayenede büyük ayrım yapılmakta gereken özen gösterilmemekte. Gözlüğümün değiştiğini bilmeme rağmen sıraya geçip saatlerce bekledim fakat gereken itinayı görmekten ziyade baştan savma bir şekilde muayene ile 2 dakikada sadece resimdeki aletle muayenem yapılıp bitirildi ve denemeden baştan savma gözlük numarası söylenip dışarı çıktım. Muayane olan vatandaşlar da bu şekilde kapsamlı muyene denilerek aldatıcı bir şekilde saatlerce bekletilmesinden şikayetçiler. Amaç pazarın kaymağını almak(Katarakt'ı olan hastaları toplamak 250 TL)ve muayene edilen hasta başına devletten ve vakıflardan yüklü miktarda para almak... Lütfen rica ediyoruz bu firmanın reklamını yapmayın... Vatandaşlarımıza tavsiyem en yakın bir hastaneye giderek 3-5 lira verip bir göz doktoruna muayene olmaları. İnanın yapılan muayneden daha güzel. Çünkü Dünya Göz Mobil kliniğinde yapılan muayeneyi bizzat gördüm ve baştan savma. Sakın kanmayın saatlerce sırada perişan olmayın...