8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Uçurtma şenliği başlıyor

ÖZEL BAŞARI’DAN UÇURTMA ŞENLİĞİ

Özel Başarı İlköğretim Okulu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Uçurtma Şenliği hazırlıkları tamamlandı.

Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Uluslararası Uçurtma Şenliği yarın saat 11.00'den itibaren başlayacak.

Uçurtma Şenliğine Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde üyeleri bulunan Martı Uçurtma Kulübü üyelerinin yanı sıra, dünyanın birçok ülkesinde uçurtma şenliklerine iştirak eden Henk Boelens ve kızı Mirjam Boelens da misafir olarak katılacak.

7 yıl önce çocuklara yönelik yarışma olarak düzenlenen şenliğin, her yıl biraz daha kapsamının genişlediğini belirten Özel Başarı İlköğretim Okulu Müdürü Osman Toy, "Hollanda'dan da uçurtma konusunda profesyonel misafirlerimiz ilçemize geldiler. Okulumuza gelen Hollandalı misafirler sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettiler. Daha sonra da öğrencilere birlikte uçurtmanın nasıl yapıldığını ve bir uçurtmanın bilinmesi gereken incelikleri hakkında bilgi verdiler. Pazar günü Moymul Ovası'nda saat 11.00'den itibaren başlayacak olan şenlikte güzel uçurtma yarışması, büyükler ve küçükler için eğlenceli sürpriz yarışmaların yanı sıra, küçüklerin eğleneceği ilginç oyuncaklar getirilecek. Ayrıca şenliğe ailelerin katılımıyla, hem piknik hem de uçurtma keyfi yaşanacak. Halkımızı Uçurtma Şenliği' ne bekliyoruz" dedi.

7. Uluslar arası Uçurtma Şenliğine Hollanda'dan katılacak olan 64 yaşındaki Henk Boelens ve kızı Mirjam Boelens ise, Türkiye' de olduklarından dolayı çok memnun olduklarını belirterek, Özel Başarı İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen etkinlikten oldukça keyif almayı umduklarını dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 15:22:05
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 22:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?