7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Ulu Cami 2. kez restore ediliyor

TARİHİ ULU CAMİ İKİNCE KEZ RESTORE EDİLİYOR

Kütahya Simav’da 242 yıldan bu yana ezan sesinin dinmediği tarihi Ulucami, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2009 yılı başlarında restore edildikten sonra ibadete açıldı. Ancak ecdat yadigarı camii, bir kişinin ölümü, iki kişinin yaralanması ve 36 konutun ağır bir şekilde hasar görmesine neden olan 5 büyüklüğündeki 17 Şubat 2009’da meydana gelen depremde duvar ve kubbelerinde meydana gelen çatlak ve patlaklar yüzünden ibadete kapatıldı.

Tarihi caminin ikinci kez restoresi için bir buçuk yıllık çalışmanın ardından yeni bir restorasyon projesi hazırlayan Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ikinci kez ihale açtı. İhaleyi alan yüklenici firma depremde açılan yarıkları özel bir sıva ile kapatılırken caminin iç ve dış cephelerini boyadı, yağmur sularının içeriye sızması sonucu oluşan bölümleri yeniden elden geçirdi, çevre düzenlemesi gerçekleştirdi.

Restorasyon çalışmalarına yaklaşık 2 ay önce başlayan yüklenici firma yetkilileri çalışmaların en geç bir ay içerisinde bitirilerek camiyi Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğüne teslim edeceklerini bildirdi. Yaklaşık bir buçuk yıldır camilerinde ibadet yapamayan vatandaşlar ise sabırsızlanıyor.

TARİHİ ULU CAMİ İKİNCE KEZ RESTORE EDİLİYOR
TARİHİ ULU CAMİ İKİNCE KEZ RESTORE EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 16:55:03
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 19:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?