7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Üniversitelilere jeotermal jest!

Kütahya’nın Simav ilçesinde jeotermalli evlerde oturan üniversiteli öğrencilere belediye enerji ücretlerinde yüzde 25 indirim sağlıyor.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, ilçede Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait bir yurt binası bulunmadığından 2 bin 200 dolayındaki üniversitelilerin çoğunun evlerde ya da cemaatlere ait yurtlarda konaklamak zorunda kaldıklarını bildirdi.

9 ay önce başladığı görevinde ilk icraatının üniversiteli öğrencilere hem destek sağlamak hem de ilçeyi sevdirmek adına jeotermal enerji ücretlerinde yüzde 25’lik bir indirime gittiklerini ifade eden Simav Belediye Başkanı isteyen öğrencilerin ailelerini de belediyenin işlettiği Eynal Kaplıcalarında bir hafta boyunca ücretsiz misafir ettiklerini bildirdi. Bu çerçevede bu güne kadar 12 öğrencinin ailesini hafta sonları Eynal Kaplıcalarında belediyenin misafiri olarak ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatan Belediye Başkanı Kasım Karahan, uygulamaya Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Yurt binasının hizmete gireceği tarihe kadar devam edeceklerini söyledi.

Karahan,uyguladıkları yüzde 25’lik ısınma desteği sayesinde çok sayıda öğrencinin cemaat yurtlarından ayrılarak evlere çıktıklarını, bunun sonucu olarak da ev sahiplerinin kiracı bulmakta güçlük çekmediklerini kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 12:20:06
Güncelleme :23 Ocak 2010 Cumartesi 20:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?