29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Vakıftan üreticiye proje desteği

Kütahya'nın Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde köylünün daha kısa sürede kalkınması için Proje Üretim Merkezi oluşturuldu. 

Vakıf Başkanı Kaymakam Samet Ercoşkun, başkanlığında oluşturulan merkez, üretici köylülere alternatif projeler hazırlayıp daha fazla kazanç sağlamalarını hedefliyor. 4 mevsimi bir arada yaşadıklarını belirten Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı kaymakam Samet Ercoşkun, "İlçe merkezi ve köylerinde tropikal bitkiler hariç her türlü sebze ve meyve yetişiyor. Ancak köylü, atadan kalma usul ve yöntemlerle ziraat yaptığı için istenilen verim elde edilemiyor" dedi. Ercoşkun vakıf bünyesinde oluşturulan yeni birim sayesinde çiftçileri yeni tarım teknolojileriyle tanıştırarak, atadan kalma usulleri bırakmalarını sağlayacaklarını belirtti. 

Proje Üretim Merkezinde görevli personelin tarım alanındaki tüm yenilikleri internet ağıyla takip ettiğini anlatan Ercoşkun, "Simav'a uygun projelerin finansmanını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başta olmak üzere Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Özel İdare bütçesinden karşılamaya çalışıyoruz. Projelerin işçiliğini köylüler yapıyor" diye konuştu. 

Kaymakam Ercoşkun, son bir yıl içerisinde geliştirdikleri 150'ye yakın projelerde ağırlığı jeotermal enerji ile seracılık başta olmak üzere çilek, bağcılık, bodur elma, erik, soğuk seralara verdiklerini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 14:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?