29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Vali çini müzesine hayran kaldı

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Özel Sadık Atakan Çini Müzesi'ni ziyaret ederek, sergilenen eserler hakkkında bigiler aldı. Müzeye, Vali Yardımcısı Sefa çetin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez ve Müze Müdürü Metin Türktüzün ile birlikte gelen Vali Kocatepe, yaklaşık 8 bin çini eserinin sergilendiğini müzeye hayran kaldı.


Müze sahibi Avukat Sadık Atakan, Vali Kocatepe'ye, Türkiye'nin ilk Özel Çini Müzesi'nin 1993 yılında kendisi tarafından kurulduğunu söyledi. Atakan, "
"Ben yıllardır kazancımı çiniye yatırdım. Satıl aldığım içinlerle 1993 yılında Türkiye'nin ilk Özel Çini Müzesi'ni kurduk. Müzede yüzlerce çeşit 8 bine yakın çini eseri bulunuyor. Bunların binlercesi tarihi nitelikli. Müzeye son yıllara ilgi azaldı. Nedereyse müzeye gelip giden yok. Devlet desteği de olmayınca ilgisizlik hat safhaya ulaştı" dedi.


Müzenin ilk kurulduğu yıllarda yıllık ziyaretçi sayısının 3 bini geçtiğini hatırlatan Atakan, son yıllardaki ziyaretçi sayısının sadece bir kaç yüzü bulabildiğini ifade etti. Atakan, müzeye devlet desteğinin şart olduğunu sözlerine ekledi.
Vali Şükrü Kocetepe, Atakan'a müzenin envanterinin olup olmadığını sordu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 18:33:49
Güncelleme :15 Kasım 2008 Cumartesi 12:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halit IP: 85.105.176.xxx Tarih : 14.11.2008 21:57:30

Kütahya'da Şehir dışında haraketli bir alan meydana getirilmesi gerektiğini daha öncede yazmıştım.Kütahya,Antalya-izmir çıkışında yolcuların ilgilenebileceği ticari ve kültürel yerler yapılması çok verimli olacaktır.yaz aylarında ÇiNİ müzesi buraya taşınabilir.diğer aktivitelerle birlikte ticari mekanlar yapılabilir.Havaalanı bittiğinde o istikamet mutlaka değerlendirilmeli.saygılar