7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Vali Kocatepe organlarını bağışladı

KÜTAHYA VALİSİ ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanmakta olan Organ ve Doku Nakli Haftası dolayısıyla bütün organ ve dokularını bağışladı.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'nin doku ve organ nakli bağışı formunu teslim alan Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. İsmail Zehir, hafta dolayısıyla hastane bünyesinde bir kampanya başlattıklarını ve hastane içinde oluşturulan masada halktan organ bağışı aldıklarını ifade etti. Zehir, "Yaklaşık 45 bin diyaliz hastası böbrek bekliyor. Bunlar bağışla çözülebilecek meseleler. Fakat Türkiye'de yüzde 2 civarında organ doku bağışı mevcut. Bu Avrupa'da, bilhassa İspanya'da yüzde 30-40'larda.

Hem hastaların iyileşmesi, hem de ekonomik külfetlerin azalması açısından bütün halkımızın organ bağışına ilgi göstermesi lazım" dedi.

Vali Kocatepe ise, "Organ bağışı ülkemizde geçmiş yıllarda başlayan, ama mazisi çok olmayan, derinliği olmayan bir faaliyet. O bakımdan bu konuda önemli ölçüde desteğe ihtiyaç var. Çünkü birçok hasta genç yaşta organ bulamadığı için ölüyor. Bakıyoruz 5-6 yaşlarında çocuklar böbrek yetmezliği, kalp yetmezliğinden, 10-15 yaşlarında gençler ömrünün baharında maalesef ebediyete intikal ediyor. Elbette herkes Allah'ın verdiği ömür kadar yaşar. Bu kesin, ama yine de insanın hayatta olduğu süre içinde çare

araması lazım. Organ bağışıyla insanların hayatını kurtarmalıyız" diye konuştu.

Organın bir başka insanda hayat bulmasının insana huzur vereceğini anlatan Vali Kocatepe, "O bakımdan ben de bugün bu kampanyaya katılarak organlarımı bağışladım. Eğer emr-i Hak vaki olursa, ki zaten ona karşı yapabileceğimiz bir şey yok... Organlarım bir başkasının hayatını sürdürmesini sağlarsa son derece mutlu olurum. Ben tüm hemşehrilerimizi organ bağışına davet ediyorum. Organlarımızı bağışlayınca biz ömrümüzü kısaltıyoruz gibi bir korkuya kapılmanın hiç bir yararı yok. Korkunun ecele de faydası

yok. Sadakanın insanlara çok faydası var" şeklinde konuştu.

Vali Şükrü Kocatepe'nin organ ve bağış kampanyasında şahitliklerini ise İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Kamil Türkmen ile Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. İsmail Zehir yaptı.

KÜTAHYA VALİSİ ORGANLARINI BAĞIŞLADI
KÜTAHYA VALİSİ ORGANLARINI BAĞIŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 14:18:03
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 19:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Arıgümüş IP: 88.243.117.xxx Tarih : 3.11.2010 20:56:22

 Sigara düşmanı olduğunu her fırsatta sergileyen, insanları dumansız hava sahasına davet eden valimiz sayın Kocatepe'den beklenen örnek bir davranış. Bu davranışın tüm Kütahya ve ilçelerine örnek olmasını diliyor, sayın valimi kutluyorum.