2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Vali Kocatepe'den kadınlar günü mesajı

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Kocatepe'nin mesajı şöyle: "Her yıl 8 Mart günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlar günü olarak kutlanmaktadır. Türk kadınının, eğitimde, bilimde, sanatta, ekonomide, siyasette kamu yönetiminde kısacası hayatın her alanında yaptığı çalışma ile elde ettiği başarı her geçen gün artmaktadır.

Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür. Ülkemizin her kesiminde giderek güçlenen ve sesini duyuran Türk kadını, uygar ve gelişen ülkemizin temel dokusudur. Türk demokrasisine yakışır bir tarzda, ülkemizi bekleyen sorunları beraberlik ruhu içinde eğitimde istihdamda, yönetimde ve toplumsal yaşamdaki görev ve sorumlulukları eşit olarak paylaşmalı, kadını ve erkeği ile omuz omuza yer almalıyız.

Ülkemizin kadına karşı ayrımcılığın ortadan kaldırılması konusunda son yıllarda gösterdiği duyarlılık artmış ve bu çerçeve de önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapılmıştır. Avrupa Birliğine üyelik sürecini yaşayan ülkemiz, kadın erkek eşitliği ve kadının insan hakları konularında önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü kurulmuş ve 2004 yılında kuruluş yasası çıkarılmış, yeni belediye kanunu ile nüfusu 50 bini geçen belediyelere şiddete uğrayan kadın ve çocuklar için koruma evleri açma yükümlülüğü getirilmiş, 2003 yılında iş kanunu hükümlerinde işveren ve işçi ilişkisinde cinsiyet dahil hiçbir nedenle insan hakları bakımından ayrım yapılmaması,hamilelik yada doğum nedeni ile iş akdinin feshedilemeyeceği ,ceza kanunlarında töre cinayetleri faillerinin en ağır ceza olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması,aile bütünlüğünün korunmasına dair kanunla şiddete uğrayan kadınları hiçbir zaman kaybedilmeden şiddet ortamından uzaklaştırılması ve güvenceye alınmasının sağlanması gibi yasalarımızda kadın lehine bir çok düzenlemeler gerçekleştirilmiştir.

Ülkemizde kadın hakları konusunda son yıllarda yapılan yapısal ve yasal düzenlemelerle önemli gelişmeler sağlanmasına rağmen, kadınlarımızın günlük hayatlarında bu düzenlemelerden tam anlamıyla faydalanabilmelerini sağlamak topyekün bir millet olarak görevimizdir. Anne, eş ve kardeş gibi en yüce unvan ve değerleri uhdesinde barındıran kadınlarımızın haklarını en temel insan haklarından ayrı tutmak mümkün değildir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimi ile; “Dünyada Hiçbir Milletin Kadını, Anadolu Kadınından Daha Fazla Çalışmamış Topyekün Bir Milleti Kurtuluşa ve Zafere Götürmemiş, Ordusunun Hayat Kaynaklarını İşletmemiştir.” Kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur Demeyip, Kış Demeyip Cephenin İhtiyaçlarını Taşıyan Yüce, Fedakar Anadolu Kadını olmuştur. Bundan dolayı hepimiz annemiz, kız kardeşimiz yada eşimiz olan bu büyük ruh ve duygu sahibi kadınlarımızı sonsuza kadar aziz ve kutsal bilmeliyiz. Kadınlarımızın toplumda hak ettikleri çok daha iyi noktalara gelebilmesi için çalışmalara devam etmekteyiz. Alo 183 telefon hattı ile kadınlarımızın zor anlarında onlara bir telefon kadar yakınız. 8 Mart Dünya Kadınlar günü İlimizde bir dizi etkinlik ve programlarla kutlanacak olup; bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 13:04:21
Güncelleme :7 Mart 2009 Cumartesi 13:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?