30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Vali Kocatepe'ye ziyaret

Kütahya Avcılık ve Atıcılık Kulübü'nün yeni yönetim kurulu üyeleri, Vali Şükrü Kocatepe’ye nezaket ziyaretinde bulunarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

1953 yılında kurulduklarını ve dernek olarak tabiatın ekolojik dengesini korumayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Alaaddin Tekin, “Yaban hayvanlarına kış aylarında yem verilmesi geçmiş yıllarda ilk defa bizim derneğimiz başlattı ve bu şu anda Türkiye geneline yayılmış durumda.Dernek üyelerimiz yapmış olduğu avlanma esnasında doğanın ekolojik dengesini korumak için çalışıyor” dedi.

Dernek olarak üyelerine eğitici faaliyetlerde verdiklerini ifade eden yöneticiler, geçtiğimiz aylarda Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan gelen yetkililerle birlikte gece ve gündüz avı denetimlerine çıktıklarını ve gündüz avında 17 avcıya yasak avdan dolayı ceza uyguladıklarını ifade ettiler.

Tabiatın her geçen gün yok olduğunu ifade eden Vali Şükrü Kocatepe, “Merkezde değişik bölgelerde atılmış inşaat malzemeleri ve çöpler görüyoruz. Bunları yapmamak yapanları da uyarmak her şeyden önce vatandaşlık görevimiz. Sivil toplum örgütleri olarak çalışmalı, doğamızı korumalı ve bunlar için projeler üretmeliyiz. Bizler bu konularda her zaman sizleri destekleriz” şeklinde konuştu.

Vali Şükrü Kocatepe’ye yapılan ziyarete Başkan Alaaddin Tekin ile Yönetim Kurulu üyeleri Süleyman Yiğit ve Fikret Tüfek katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 18:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?