8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Vali tiryakinin paketine el koydu

VALİ KOCATEPE, 26 YILLIK TİRYAKİNİN SİGARA PAKETİNE EL KOYDU

Gittiği yerlerde tiryakilere sigara bıraktırdığı için adı 'Yeşilaycı Vali'ye çıkan Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, son olarak geldiği Simav’da karşılaştığı 26 yıllık tiryakinin sigara paketine el koydu.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Simav’a gelen Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Karayolları Asfalt Şantiyesinde karşılaştığı 26 yıllık tiryaki işçi Özkan Yılmaz’ın cebinde gördüğü sigara paketine el koydu.

Valinin, “Sigara, kişiye ekonomik yük getirmesi bir tarafa, sağlık açısından verdiği zarar yönüyle çok tehlikeli. Bunu içerek hem kendine, hem ailene hem de çevrendeki insanlara da zarar veriyorsun. Gel sen de sigarayı bırak” teklifine olumlu yanıt veren Özkan Yılmaz,” Sayın valim, bende sigarayı bırakmak için bir bahane arıyordum. İyi ki siz denk geldiniz. Şu andan itibaren sigarayı bırakıyorum. Sebep olduğunuz için size teşekkür ederim” diyerek elini öptü.

Sigara paketinin üzerine Özkan Yılmaz’ın adını yazan Vali Kocatepe,” Sigarayı bıraktırdığım kişilerin paketlerini hatıra olarak saklıyorum. Çevremdeki vatandaşlara sigarayı bıraktırmamdaki en büyük amacım dumansız hava sahasına katkı sağlamak” şeklinde konuştu.

Sigarayı bırakan Özkan Yılmaz’a sakız ve çikolata ikram eden Vali Kocatepe, tiryakilere sigarayı bıraktırma işlemine devam edeceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 11:55:05
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 20:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?