29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Validen dilenci uyarısı

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, kentte bazı kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım aldığı halde, dilenmeye devam ettiğini söyledi.

Dilenmenin hiç kimse tarafından hoş karşılanmayacağını belirten Kocatepe, "Durumu iyi olmayan bir çok insanımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'dan maddi bağışın yanı sıra, giyecek ve yiyecek yardımı da yapıyoruz. Gerçekten ihtiyacı olanlar varsa devletimiz zaten yardım ediyor. Biz de yöneticiler olarak elimizden geldiğince yardım yapmaya çalışıyoruz. Buna rağmen, bazı vatandaşlarımız hala dileniyor. Dilenmek yerine, gelin biz size yardımcı olalım. Dilenmeyi bırakın" dedi.

Kocatepe, gelişmekte olan bir şehir için dilencilerin dışarıya karşı çok kötü bir izlenim oluşturduğunu kaydetti. Dilenenlere karşı vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü anlatan Vali Kocatepe,

"Halkımız ihtiyacı olmadığı halde dilenenlere karşı uyanık olmalıdır. Onların yaptığı duygu sömürülerine kapılmamalıdır. Zabıta ekiplerimiz de bu konuda daha dikkatli davranmalı, dilenciler için gerekeni yapmalıdır. Çünkü Kütahya gelişen bir il. Gelişen bir ile de böylesi manzaralar yakışmıyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 10:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?