29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Vali'den raporlu okula ziyaret

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, depreme dayanıksız olması nedeniyle acil olarak boşaltılması yönünde rapor tutulan ve yeniden inşa edilmeye başlanan Adnan Menderes İlköğretim okulun da incelemelerde bulundu.


Vali Kocatepe, yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) 3 milyon YTL ödenek gönderilerek yapımına başlanan Adnan Menderes İlköğretim Okulu 24 Derslikli olup, bin 300 metrekare alan üzerine dört kat olarak yapımına hızla devam ediliyor. İnce işleri devam etmekte olan Adnan Menderes İlköğretim okulunun şu anda iç ve dış boya, cam takma, tesisat çalışmaları devam etmekte olup, önümüzdeki günlerde çevre ihata ve bahçe düzenleme işlerine başlanmak üzeredir. Yeni yıldan önce tamamlanması planlanan okulda fizik, fen, bilgisayar laboratuarları, kütüphane ve çok amaçlı salon bulunmakta olup, yapılacak olan tüm işlerin malzemelerinin inşaat mahallinde bulunduğu gözlenmiştir. 18 derslikli okulda eğitim gören 680 öğrenci çevrede bulunan Şair Şeyhi ve Milli Egemenlik ilköğretim okullarına geçici süreyle aktarılmış olup yeni yapılan okul ise 24 Derslikli 720 öğrenci kapasitelidir" dedi.


Vali Şükrü Kocatepe’nin yapmış olduğu inceleme gezisinde Bayındırlık ve İskan Müdürü Vahit Okumuşer ile İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya’da bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 14:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?