6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Valilik kaçak kömür peşine düştü

Kütahya Valiliği tarafından oluşturulan 3 ayrı ekip, şehirde kaçak kömür kullanılmaması ve kalorifer kazanlarının usulüne uygun olarak yakılması için 24 saat görev yapıyor.

Vali Osman Aydın, hava kirliliği ile mücadele için Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü personellerinden oluşan üç ekibin oluşturulduğunu duyurdu. Ekiplerin apartman ve sitelerin kazan dairelerine şok baskınlar yaptığını kaydeden Aydın, "Kurulan ekipler 24 saat çalışma esasına göre, şehrin muhtelif yerlerinde İl Mahalli Çevre Kurulu’nda alınan kararlar doğrultusunda kömür satış yerleri ve apartman kazan dairelerinde denetim ve eğitim çalışmaları yapıyor. Bu ekiplerce kömür satışı konusunda Mahalli Çevre Kurulu kararlarına aykırı hareket eden 74 kişi ve kuruluşa tutanak tutuldu, 26 kişi ve işletmeye uyarı yapıldı, 10 kişi ve işletmeye para cezası kesildi. Dosyası hazırlık safhasında olan 9 kişi ve işletmeye de para cezası verilecek. Havaların rüzgarsız ve soğuk geçmesi kirliliği artırdı. Bundan dolayı halkımızı bilgilendirmek ve uyarmak için gerekli çalışmalar yapıyoruz. Eğitim amaçlı olarak Çevre Koruma Vakfı broşür, el ilanları ve afişler de hazırladı" dedi.

Hava kirliliğine sebep olan kişi veya kuruluşlara 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 8. maddesine göre 1 milyar 400 milyon lira para cezası kesildiği, suçun tekrarı halinde ise bu cezanın 5 katına çıkarıldığı bildirildi. Kütahya’da son yapılan ölçümlere göre kükürtdioksit oranı 402, partikül madde oranı 342 olarak ölçüldü. Kütahya’da Mahalli Çevre Kurulu’nun kararı gereği, hava kirliliğine sebep olan Seyitömer kömürünün apartman ve sitelerde yakılması yasak. Türkiye’de havası kirli olan illerin başında son 9 yıldır Kütahya’nın geldiği öğrenildi

kütahya
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 12:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?