2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Valilikten muhtarlara seminer

29  Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Merkez köy muhtarlarına yönelik Kütahya Valiliği tarafından hizmet içi eğitim semineri verildi.

Kütahya Valiliği tarafından İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde köy muhtarlarına, kanunların muhtarlara verdiği yetkiler ve sorumluluklar hakkında geniş bilgiler verildi.

Muhtarların görevleri ve yaptıkları işlemlerde dikkat etmeleri gereken kurallar hakkında bilgi veren, Vali Yardımcısı ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Günay Özdemir, hizmet içi eğitim seminerinin faydalı olacağını belirterek, seminerde yaptığı konuşmada, “Köy kanunu başta olmak üzere birçok yasa muhtarlara önemli yetki ve görevler vermektedir. Maalesef bazı muhtarlarımızın bu görev ve yetki konusunda zaman zaman yeterince bilgi sahibi olmamaları nedeniyle bazı sıkıntılar yaşanmaktadır. Biz bu dönem bunları telafi etmek amacıyla sizler henüz yeni seçilmişken, eğitim semineri vasıtasıyla bilgi birikimin artacağını umut ediyoruz” dedi.

Daha sonra amaçlarının kanuna uygun, doğru bilgilerle sağlıklı bir hizmet anlayışını ortaya koymak adına muhtarlara gerekli bilgiler vermek olduğunu belirten İl Mahalli İdareler Müdürü Hüseyin Bozkurt, kanunların muhtarlara tanıdığı haklar ve yetkiler ile muhtarların sorumlulukları hakkında ayrıntılı bilgiler sundu. Daha sonra, İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ömer Akın, Köylerde imar uygulamaları, Merkez İlçe Nüfus Müdürü Halil Topbaş ise nüfus cüzdanı işlemleri, adres kayıt sistemi, evlendirme işlemleri, ceza işlemleri ve gizlilik konularını anlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 13:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?