3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Valilikten psikolojik destek

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe tarafından Simav’a 3 günlüğüne görevlendirilen psikolog Nesil Sağın, ilçedeki görevine hemen başladı.

İlk gün Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinde yatmakta olan hastalarla ilgilenen psikolog Sağın, ikinci gün deprem yüzünden psikolojileri bozulan üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek toplu terapi uygulamasına katıldı, depremle ilgili nasihatlerde bulundu.
Depremin insanlar üzerinde bıraktığı etkileri silmenin zaman alacağını dile getiren psikolog Sağın, öğrencilere böyle durumlarda birbirlerine yardımcı olmalarını tavsiye etti. Öğrencilerin deprem sonrası verdikleri tepkinin doğal olduğunu dile getiren Sağın, öğrencilerin şu an için akut stres dönemi bozukluğu yaşadıklarını ve bu dönemi kendi arkadaş gurupları arasında oluşturacakları güçlü bağlarla kısa sürede atlatabilecekleri uyarısında bulundu.


Öğrencilerin bu dönemde endişe ve öfkelenmelerinin de doğal olarak karşılanması gerektiğine dikkat çeken psikolog Sağın, bu öfkelenme durumunun da zamanla geçerek yerini normal bir hayata bırakacağını vurguladı.
Psikolog Sağın, depremden dolayı endişelenme ve öfkelenme duygularının belli bir süre sonra geçmemesi halinde vatandaşları uzmanlara danışmaları tavsiyesinde bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 12:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?