7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Valiye Bakan Eroğlu'ndan mektup

VALİYE BAKAN EROĞLU'NDAN MEKTUP

Kütahya İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Kuşçu, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe’yi kente geln 'Çevre ve Orman Seyyar Eğitim Aracı'na davet etmek için Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yazılmış mektubu iletti.

İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Kuşçu, Orman Bölge Müdürü Cumali Akın, DSİ 34. Şube Müdürü Mehmet Telek, Meteoroloji Müdürü Hasan Kaymak ve bu kuruluşlara ait Müdür yardımcıları ile birlikte Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret ederek, Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu tarafından yazılmış mektubu takdim etti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe adına yazılmış olan mektupta, "Çevre ve Orman Bakanlığı olarak, soluduğumuz havayı, içtiğimiz suyu, üzerinde ekip biçtiğimiz toprağı, yeşil hazinelerimiz ormanları bir bütünün parçaları olarak görüyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz.

Bakanlığımın mesuliyet alanında bulunan çevrenin korunması hususu, ülkemizin refahı ve gelecek nesillerin daha sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı nazar-ı dikkate alındığında müşterek hareket etmemizi mecburi kılmaktadır.Ülkemizde çevre adına son yıllarda güzel gelişmelere imza atılmış ve çok önemli mesafeler kat edilmiş olmakla birlikte, çevre şuurunun toplumun bütün kesimlerine yaygınlaştırılması ve azami düzeyde katılımın sağlanması, ideal şehirlerin oluşturulmasında büyük önem arz etmektedir.

Malumunuz olduğu üzere, Kütahya ilimizde, Çevre ve Orman Bakanlığı olarak bağlı birimlerimizle birlikte sulama, taşkın koruma, atıksu arıtımı, meteorolojik gözlem, mesire yerleri, milli park, kent ormanı, ağaçlandırma gibi alanları içeren çok sayıda proje kısa bir süre içinde gerçekleştirilmiştir. Çok sayıda projemiz de son hızla devam etmektedir.

Sağlıklı, yaşanabilir şehirler oluşturmak maksadıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmaların simgesi olan Çevre Orman Seyyar Eğitim Aracı, yürüttüğümüz çalışmaları Kütahyalı vatandaşlarımıza anlatmak ve vatandaşlarımızın tavsiyelerini, şikayetlerini alarak çalışmalarımızı bu doğrultuda yönlendirmek için ilinizi ziyaret etmektedir. 81 ilimizi dolaşarak, okullar, üniversite kampüsleri, şehir merkezleri gibi halka açık mekanlarda sunumlar, eğitici kısa filmler, tiyatro gösterileri gibi eğitim faaliyetlerinde bulunacak Çevre Orman Seyyar Eğitim Aracının azami sayıda vatandaşımıza ulaşması için sizlerin yoğun destek ve alakanızı beklemekteyiz.Daha yeşil, daha mavi, daha temiz bir Kütahya için el ele verelim" ifadeleri yer aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 16:57:03
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 17:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?