8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Valiyle röportaj yaptılar

NAFİ GÜRAL FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ VALİ KOCATEPE İLE RÖPORTAJ YAPTI

Nafi Güral Fen Lisesi öğrencileri, okul adına çıkartacakları dergi için Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe ile röportaj yaptı.

Nafi Güral Fen Lisesi'nin seçkin bir lise olduğunu üniversite sınavlarında gözlerin Nafi Güral Fen Lisesi üzerinde olacağını ifade eden Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, “Kütahya’da Milli Eğitim alanında alt yapı eksikliklerimiz tamamlanıyor. Köylerde ortaöğretim alanında okullaşma oranında sorunlarımız var. İlköğretimden sonra Liseye devam sorunu oluyor. Bunun içinde yurtlar yaptırıyoruz ve okul inşaatlarımızda hızla devam ediyor” dedi.

Kendilerine göre yeni nesilin daha geniş gördüğünü ve farklı baktıklarını onun içinde kamuda aldıkları görevlerde çok daha başarılı olacaklarını belirten Kocatepe, “Toplum olarak bilgisayarı yanlış kullanıyoruz. Öğrencilerimiz yemek ve ders zamanlarında oyun oynamayı tercih ediyorlar. Bilgisayar gerektiğinde ve zamanında ders için kullanılmalı 1 saniyenin bile geriye dönüşü olmuyor” diye konuştu.

Merkezi Kütahya olan ve 4 ili kapsayan Kalkınma Ajansı konusunda da çeşitli bilgiler veren Kocatepe, “Bununla ilgili kalkınma kurullarımız var. Sizler, gelecekle alakalı olduğu için bu ajanslar hakkında bilgi sahibi olun” şeklinde konuştu.

Kütahya’da herkesin ağzında bir sigara olduğunu ve bunun yanlış bir uygulama olduğunu anlatan Vali Kocatepe, “Kütahya’da herkesin ağzında bir sigara var. Bunun ulu orta yapılması yanlış. Gelecek olan nesiller için büyüklerin bu konuda daha dikkatli olması gerek ama bunu yapmıyorlar. O nedenle de gençler büyükleri bu konuda uyarmalı” ifadelerini kullandı.

Vali Kocatepe'nin öğrencilerle gerçekleştirği sohbette Nafi Güral Fen Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Mustafa Orhan, Öğretmen Gülsen Çetin, Öğrenciler Bayram Bulut ve Kübra Tetik te hazır bulundu.

NAFİ GÜRAL FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ VALİ KOCATEPE İLE RÖPORTAJ YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 18:00:01
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 18:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?