4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜTAHYA

Vekilden 'kömür' uyarısı!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojileri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, şehirde doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılacağını söyledi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'nı ziyaret ederek, basın mensuplarıyla sohbet eden Aksoy, sokağından doğalgaz geçen her konut sahibinin, toplum yararını düşünerek, mutlaka gaz alması gerektiğini belirtti.

Aksoy, sokağından gaz geçtiği halde kömür kullanarak kirliliğine yol açan konut sahibine belediyenin kanunların verdiği yetkiye dayanarak gerekli uyarıyı yapıp, sonra da cezai işlem yapabileceğini kaydetti.

Doğalgazın çağdaş bir yakıt olduğunu dile getiren Soner Aksoy, "Kütahya'da doğalgaz altyapı çalışmaları bütün hızıyla sürüyor. Bu çalışmalar neticesinde bir kaç ay içinde yaklaşık 23 bin kişi gaz verilebilir hale gelecek. Bu arada, bazı konut sahiplerinin, doğalgazın sokağından geçmesine rağmen, 'Bu kış ayında tesisat döşetmeyerek, (Bu yıl kullananları görüp, duruma göre) bir sonraki yılda döşeteceği' şeklinde dedikodular dolaşıyor. Böyle düşünen kişiler, önce kendi sonra da çevre sağlığını düşünmek zorundadır. Eğer sokağından doğal hattın geçmesine rağmen, hala kömürle ısınmaya kalkışırsa, belediye kanunların verdiği yetkiyi kullanarak, cezai işlem yapabilir. Bir de 100-150 metrakarelik bir konutun aylık doğalgaz ücretinin 200 YTL'yi geçtiği gibi söylentiler var. Bu doğru değil. Benim Ankara'da 140 metrekarelik dairem var. Kış aylarında tüm odaların ısıtılmasına rağmen aylık 40 ile 50 YTL arasında ücret geliyor. Bu yaz aylarında çok çok aşağıya iniyor. Ben herkesin çağdaş bir yakıt olan doğalgaza geçmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Aksoy, maddi durumu iyi olmayıp da belediye ve valiliğin kömür yardımı yaptığı ailelerin doğalgazdan ücretsiz yararlanacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 17:10:15
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 15:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
behzat IP: 81.215.245.xxx Tarih : 9.07.2005 18:28:18
Bu haberi okurken hayrete düstüm bakalim benim evime dogalgaz aboneligi alip havadan belediyeye verecek param varmi kombi alacak param varmi alt tarafi asgari ücretle gününü kurtarmaya calisan bir isciyim karnimiz anca doyuyor sanki bu hizmeti bedava yapacaklarda biz kabul etmiyecegiz gibi aktarmis olayi. Zaten bu memlekette yasanmaz ne dogulur ne ölünür ne de evlenilir bu ülkede ülkeyi yönetenler halki keriz görmeye devam ettigi sürece yasanmaz buralarda ilk firsatta gitmeli bir evlilik icin nikah icin yapilan masraf 200 ytl yi buluyor belediye dahil her kurum insani kaz gibi yoluyor devletin kurumlari anca makbuz kesiyorlar saglik ocagi kan tahlili 63 ytl, verem dispanseri 39 ytl, muhtarlar 8 ytl, her evraka fotograf 10 ytl, evlilik cüzdani 25 ytl, belediyeye veznedarin bile yerinden bi haber oldugu evlilik ormani bagisi 5 ytl bu harçlari getir gel ondan sonra nikah günü versinler nikah memurlugundaki en büyük bir eksiklik de müracaat edenlere neler gerekli oldugunu yazan kücücük bir kagida yazilmis pusulanin verilmemesi evraklari tamamlayabilmek icin 4 defa git gel yaptim yazik bu vatandasa hakkini ödeyemezsiniz...