2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Vişne sezonu açıldı

Kütahya Bölge Birliği tarafından 2006 yılında başlatılan ve her yıl devam eden vişne alım sezonunun açılışını Bölge Müdürü Namık Yüksel yaptı.
Vişne diyarı Kütahya’nın Pazarlar, Şaphane, Simav ve Gediz İlçeleri ve bağlı köylerde yapılan alımlar büyük ilgi görüyor.

Vişne alım sezonunun açılışını yapan Bölge Müdürü Namık Yüksel’de, ürünlerin alımını, sevkıyatını ve Entegre Tesis'teki çalışmaları yerinde inceledi. Bölge Müdürü Yüksel, “Evet bu bir ticarettir ama ticaretten öte kooperatifler ile çiftçilerin bir dayanışmasıdır. Bizim için yöre üreticilerinin mağdur olmaması ve bizlere hayır duası etmeleri daha önemlidir. Biz Türkiye’de ilk olarak başlattığımız bu alımlar ile çiftçinin, üreticinin kara gün dostu olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Çiftçimize ve ortaklarımıza daha iyi hizmet vermek amacıyla, hiçbir fedakArlıktan kaçınmayacağız” dedi.

Alımı yapılan vişneler vakit kaybetmeden Kütahya Bölge Birliği'nin Pazarlar İlçesinde bulunan Entegre Soğuk Hava Tesislerinde işlemeye alınarak ekonomiye kazandırılıyor.

Her yıl özellikle Tarım Kredi Kooperatiflerinin alım sezonunu beklediklerini hem borca karşılık hem de peşin olarak yapılan alımlardan çok memnun olduklarını belirten üreticiler, Tarım Kredi alımlara başlamadan önce ürünlerini 2 ay vadeli olarak tüccarlara verdiklerini ancak paralarını çok geç hatta hiç alamadıkları dönemler olduğunu bu yüzden Tarım Kredi Kooperatifleri'nin alımlarını dört gözle beklediklerini ve ürünlerini Tarım Kredi den başka yere vermeyeceklerini belirttiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 10:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?