3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Yağcı, aba altında sopa gösterdi!

AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, kurmaylarıyla birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkanı Kasım Karahan’ı eleştirdi. Yağcı Belediye Başkanı Kasım Karahan’ın Belediye Yeni Düğün Salonu’nda gerekleştirdiği jeotermal enerji kaynaklarının İl Özel İdaresi tarafından yabancı şirketlere ruhsat verilmesiyle ilgili “Bilgilendirme Toplantısı”nda halka gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Halkı bilgilendirmek adına düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Kasım Karahan’ı Simav’ın partisi tarafından satıldığını ima etmeye çalışmakla suçlayan Yağcı” Bu arada söz konusu toplantıda Simav Belediyesi’nin hazırlamış olduğu karşı taslaktan hiç bahsedilmemiştir. İşte “Çamur Siyaset” denilen şey bu olsa gerek diyerek Belediye Başkanı Kasım Karahan ve partisi DP’yi sert bir dille eleştirdi.

Bu tür davranışların iktidar partisi olarak Simav’ın menfaatleri doğrultusunda belediye ile başlattıkları işbirliği ve diyalog girişimlerini zedeleyeceğinin altını çizen Yağcı, şimdilik belediye ile kapıları kapatmadıklarını ancak partisine karşı bir süredir sürdürülen haksız eleştirilerin devam etmesi halinde işbirliğini yeniden gözden geçirebileceklerini kaydetti.

Yağcı düzenlenen bilgilendirme toplantısında belediye başkanı Kasım Karahan’ın hükümet ve partisini suçladığını öne sürerek , “Özel sektöre ait çeşitli firmaların İl Özel İdaresinden almış oldukları arama ruhsatları sanki kanunsuz gibi gösterilerek kapatılmış gibi yakışıksız bir ifade kullanılmış, sanki iktidarımız tarafından peşkeş çekilmiş havası verilmeye çalışılmıştır” dedi.

Kütahya İl Özel İdaresi tarafından ilçe dışından özel şirketlere verilen enerji arama ruhsatlarından İl Genel Meclisi üyeleriyle Milletvekillerinin haberdar olmalarının söz konusu olmadığını vurgulayan Yağcı,” 18 yıldır Eynaldaki jeotermal sahayı kullanan yerel yöneticilerimiz dışardan bir firma başvuruncaya kadar acaba niçin ruhsat için başvurmadılar. Asıl incelenmesi ve irdelenmesi gereken husus budur” diye konuştu.

Bir bardak suda fırtına kopartarak en ufak bir fırsattan yalan yanlış ve çarpıtma ile siyasi rant sağlamaya çalışmanın Simav’a hiçbir fayda sağlamayacağının altını çizen Yağcı,” Böyle davranmanın buna tevessül edenlere de yararı olmaz. Yakın tarihimiz bunun şahididir. Bu zihniyet sahipleri şu anda siyasi mevta durumundadır. Simav’ı bekleyen asıl tehlike bu ucuz siyaset anlayışıdır” şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 18:27:38
Güncelleme :1 Eylül 2009 Salı 18:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?