3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

Kütahya'nın Simav ilçesine 2009 yılının ilk üç  ayında metrekareye yaklaşık 830 kilogram dolayında yağış düştüğü bildirildi.

Geçen yıl metrekareye toplam 700 kilogram dolayında yağışın düştüğü İç Ege'nin meyve, sebze ve tahıl ambarı konumundaki Simav ilçesinde bu yıl etkili olan yağışlarçiftçileri sevindirdi.

Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, ilçe genelinde mevcut sulama amaçlı 11 sulama göletinin tamamında doluluk oranının yüzde 100'lere ulaşmasının kuraklık endişesini tamamen ortadan kaldırdığını ve 2009 yılının çiftçiler açısından verimli bir yıl olduğunu söyledi.

Etkili yağışların sulama amaçlı göletlerden sonra bölgedeki irili ufaklı çay, dere ve hendeklerin yanı sıra birkaç yıldır tek damla su bile kalmayan kuyuların da dolmasını sağladığını ifade eden Bütüner, "Yağışlar bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdü. Meyve ve sebzenin yanı sıra hububat ve sanayi bitkilerinin üretiminde rekor bir artış bekliyoruz. 2009 çiftçinin verimli bir yılı olacak" şeklinde konuştu.
Bütüner, etkili yağışlar sonrası Simav Çayı'nın birkaç kez taşması sonucu Simav Ovası'nın 10 bin dekarlık bir bölümünde biriken sel sularının halen bölgeyi terk etmemiş olmasının çiftçileri endişelendirdiğini belirterek, "Çiftçi sel sularının bölgeyi terk etmesini bekliyor. Yoksa fasulye, mısır ve ayçiçeği gibi sanayi bitkilerinin ekimi biraz gecikecek gibi gözüküyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 13:13:05
Güncelleme :15 Nisan 2009 Çarşamba 13:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?