22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Yakupoğlu memleketine dönecek mi?

'YAKUPOĞLU MEMLEKETİNE DÖNECEK Mİ?'

Uzun süredir İzmir'de yaşayan Kütahyalı ünlü ressam, neyzen, tezhip ve minyatür üstadı Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun tekrar memleketine dönmesi için valilikte toplantı düzenlendi.

1920 Yılında Kütahya’da doğan, ortaöğrenimini Kütahya’da tamamlayan ve akabinde İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirerek, Feyhaman Duran Atölyesi’nde çalışan ve orada yetişen ünlü ressam, neyzen, tezhip ve minyatür üstadı Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun İzmir'den Kütahya’ya getirilmesi için Kütahya Valisi Kenan Çiftçi başkanlığında toplantı yapıldı.

Manevi kızı Havva Sökmener’in yanında İzmir’de ikamet eden Yakupoğlu’nun Kütahya’ya getirilmesi ve adına bir müze kurulması teklifinde bulunan Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay’ın teklifi doğrultusunda, Ahmet Yakupoğlu’nun Kütahya’da ikamet etmesi ve adına müze kurulması için çözüm arayışlarına girilmiş olup yakın zamanda çözüme kavuşması için Vali Kenan Çiftçi başkanlığında yapılan toplantıya, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Ahmet Yakupoğlu’nun manevi kızı Havva Sökmener katıldı.

Eserlerini Dumlupınar Üniversitesine bağışlayan, Kütahya Müzesi kurucularından ve TBMM Başkanlık Divanı tarafından yapılan değerlendirme sonunda, '2010 yılı onur ve üstün hizmet ödülü' alan ünlü ressam, neyzen, tezhip ve minyatür üstadı olan Ressam Ahmet Yakupoğlu'nun, 'geri dön' çağrısına nasıl bir vecap vereceği kentte merak konusu oldu.

'YAKUPOĞLU MEMLEKETİNE DÖNECEK Mİ?'
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2011 Cuma 12:53:03
Güncelleme :29 Nisan 2011 Cuma 16:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?