7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Yarım saatlik yağmur felç etti

ÇAYSİMAV’DA SEL ZARARA NEDEN OLDU

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Çaysimav beldesi, yarım saatlik yaz yağmuruna teslim oldu. Belde merkezi ve yüksek kesimlerine düşen yıldırım belediye hizmet binası başta olmak üzere ev ve işyerlerinde elektrikli ev aletlerinin kullanılamaz hale gelmesine yol açtı. Beldeye 2 kilometre uzaklıktaki içme suyu şebekesine isabet eden yıldırım yüzünden beldeye içme suyu sağlayan isale hattı paramparça oldu.

Bölgede yaklaşık 30 dekar civarındaki ekili alan ile meyve bahçeleri de sular altında kalarak selden zarar gördü. Yarım saat içerisinde yağan aşırı yağış yüzünden Simav-İzmir karayolu da sular altında kaldı. Araçlar karayolunda güçlükle ilerledi. Çaysimav Beldesinin DP’li Belediye Başkanı Emin Ceylan, selden dolayı karşılaştıkları zararın önlenmesi gerektiğini bildirdi.

Hasarın tespit edilmesi için kaymakamlık aracılığı ile Kütahya Valiliğine müracaatta bulunduklarını ifade eden Ceylan, çiftçilerin ürün, vatandaşların evlerindeki elektrikli beyaz eşyalarla belediyenin bilgisayar sistemleriyle haberleşme hatlarının çöktüğünü kaydetti.

ÇAYSİMAV’DA SEL ZARARA NEDEN OLDU
ÇAYSİMAV’DA SEL ZARARA NEDEN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 18:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?