29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Yarım saatte hayatınız size kalsın

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi İtfaiye Amiri Mustafa Demir, yangınların büyük bölümünün temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığını belirterek, vatandaşların yaz aylarında bacalarını temizlettirmelerini istedi.


Mustafa Demir, baca temizleme mevsiminin başladığını hatırlatarak, itfaiye ekiplerinin vatandaşa yardıma hazır olduğunu bildirdi.


Halkın baca temizliğini hafife almasından yakınan Mustafa Demir, "Bacalar tıkalı olunca yanma tam gerçekleşememekte ve yanma esnasında oluşan zehirli gazlar bacanın çekmemesi sonucu oda içerisine sızarak zehirlenmelere ve ölümlere sebep olmaktadır. Can ve mal kayıplarının önlenebilmesi bakımından baca temizliği büyük önem arz etmektedir. Bacaların her yıl temizlenmesi aynı zamanda kanunen mecburidir. Bir bacanın temizlenmesi yarım saat içerisinde yapılabilmektedir, böyle kısa sürede yapılabilen bir işi ihmal etmek doğru olmasa gerek. Çünkü ihmal sonucu ağır bedeller ödenmekte, maddi ve manevi, daha da önemlisi can kaybına sebep olmaktadır. Gelin bu hataya düşüp kendimiz, çoluk çocuğumuz ve sevenlerimizin hayatını tehlikeye atmayalım. Bu durumlara düşmemek için baca temizliğini lütfen hafife almayalım. Ya kendimiz temizleyelim ya da itfaiyeye bir dilekçeyle müracaat edin ekiplerimiz temizlesin" dedi.


Demir, İtfaiyenin 24 saat vatandaşın hizmetinde olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 12:53:19
Güncelleme :21 Ağustos 2008 Perşembe 13:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?