2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Yarışma galibiyeti sevinci

Kütahya Simav’ın gözde özel eğitim kurumları arasında ilk sıralarda yer alan Final Dergisi Dershanesi tarafından düzenlenen geleneksel “ İlköğretim 4 ve 5. sınıf öğrencileri arası Matematik Bilgi Yarışması” sonuçlandı.

21 İlköğretim Okulundan toplam 126 öğrencinin katıldığı yarışmanın galibi Simav Osmanbey İlköğretim Okulu oldu. Dört ve Beşinci sınıflarda Osmanbey İlköğretim Okulunun birincilik elde ettiği Matematik Bilgi Yarışmasında beşinci sınıflarda Kuşu Nurullah Bayram İlköğretim Okulu ikincilik, Çaysimav İlköğretim Okulu üçüncülük, Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu’da dördüncülük elde etti. Dördüncü sınıflarda Çitgöl İlköğretim Okulu ikincilik, Çaysimav İlköğretim Okulu da üçüncülük elde etti.

Yaklaşık bir aydır süren İlköğretim Okulları arası Matematik Bilgi Yarışmasının finalleri bu gün Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Arkadaşlarını desteklemek için salonu dolduran minikler attıkları sloganlarıyla büyüklerini aratmadı. Renkli görüntülerin oluştuğu final karşılaşmalarına 5. sınıflarda Simav merkezden Osmanbey İlköğretim Okulu, Kuşu Nurullah Bayram İlköğretim Okulu, Çaysimav İlköğretim Okulu ile Simav Merkez Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulları katıldı.

Yarışmada 10 sorunun tamamını cevaplayan Merve Tosun, Emre Gök ve Nur Efşan Kublay’dan oluşan Osmanbey İlköğretim Okulu birincilik elde ederken arkadaşları tezahüratlarıyla salonu çınlattı. Okul Müdürü Ahmet Oğul, yarışmada başarı gösteren öğrenci ve öğretmenleriyle gurur duyduklarını kaydetti.

Simav İlköğretim Okulları dört ve beşinci sınıflar arasında üç yıldır sürdürdükleri geleneksel Matematik yarışmasının bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Final Dergisi Dershanesi Müdürü Mustafa Çakan, birincilik ele eden okullara 100 TL.sı, ikincilik elde edenlere 75, üçüncülere de 50 TL para ödülünün yanı sıra öğrencilere plaket ve madalya hediye edeceklerini kaydetti.

Çakan, dershanenin müdür yardımcısı Hüseyin Cihan’ın önderliğinde 5 kişilik öğretmen kadrosunun takip ettiği yarışmalara katılan okul yöneticileriyle öğrencilere ayrı ayrı teşekkür ettiklerini bildirdi. Çakan, ayrıca yarışmada sorulan soruların Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün gözetiminde bir komisyon tarafından hazırlandığını bildirdi, yarışmada görev alan jüri üyeleri Sibel Kocabaş, Ahmet Akbulut, Ömer Fidan ve Atike Özel isimli öğretmenlere de teşekkür ettiklerini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 15:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?